Μουσική που έχω συνθέσει.

Προς το παρόν δημοσιεύω ελάχιστα κομμάτια, στο μέλλον θα δημοσιευτούν και άλλα :-)

Ο server είναι αργός. Ίσως να υπάρχει πρόβλημα ή καθυστέρηση στην ακρόαση.

Κομμάτι

WaXOP

Είναι η πρώτη φορά που γράφω με 4 synthesizers. Όλα KORG :-) Το Wavestation, X3, O3R/W, Polysix, MDE-X (effects). Προορίζεται για ένα μάθημα / παρουσίαση στο τμήμα μουσικών σπουδών (ΑΠΘ) για την ψηφιακή επεξεργασία (dsp proccessing). Θα ήθελα τα σχόλιά σας. Το αφιερώνω στην Τζένη που ήθελε να γράψω ένα "ζωντανό" κομμάτι.

Γράφηκε περίπου σε 6 ώρες, σήμερα, 11 Δεκεμβρίου 2006. Απαγορεύεται η εμπορική εκμετάλλευση χωρίς την άδειά μου.


Creative Commons License

Αγαπημένη Συντροφιά

Γράφηκε / ηχογραφήθηκε σε 2 ώρες (σύνθεση, στίχοι, ηχογράφηση) στις 21 Μαΐου 2010. Ευχαριστώ την Έλη Χατζάρα που διέκοψε το ταξίδι της προς την αγαπημένη της συντροφιά για χάρη μου (μεγάλη η χάρη μου) κάνοντας μία σύντομη στάση στο σπίτι μου. Έλη σ' ευχαριστώ για το δώρο! Η παρούσα έκδοση είναι rough version, χαμηλής ποιότητας, χρειάζεται μελέτη η συνοδεία του πιάνου για να γίνει καλύτερο και ένα καλύτερο μικρόφωνο να κόβει τα "pops". Η Έλη προτιμούσε αργή εκτέλεση, με time-stretch εδώ ακούγεται στην ταχύτητα που ήθελα.

Άννα στο δάσος και πρωτότυπες συνθέσεις

Ένα παιδικό όνειρο, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 9 Φεβρουαρίου 2011. Ο ήχος του πιάνου συνοδεία με συμπαθητικό εικονικό-αναλογικό synthesizer. Η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ πρόγραμμα υπολογιστή και μου αρέσει (pianoteq)

Αρχιμηνιά σε λίγο πειραγμένη εναρμόνιση. Γραμμένο με qtractor, pianoteq και OB-Xd.

Distorted Bach

Για το μουσικοπαιδαγωγικό μάθημα της prof. Ελένης Λαπιδάκη. Είναι "fun - Heavy Metal - μπαρόκ" διασκευή από το 2ο Πρελούδιο σε Ντο ελλάσονα του J.S.Bach.

Γράφηκε στο εαρινό εξάμηνο του 2005. Επιτρέπεται η εμπορική εκμετάλλευση χωρίς την άδειά μου, αρκεί να αναφερθεί ο δημιουργός (Μιχάλης Μιχαλούδης). Για παιδαγωγική χρήση είναι ελεύθερο.
Creative Commons License

Radiated Beethoven

Καταρχάς: Συγγνώμη Beethoven.

Πριν τρεις ημέρες (27 Ιουλίου 2012) σκέφτηκα να μοντερνίσω (συγγνώμη φιλόλογοι) το κλασικό κομμάτι του Beethoven (Op. 27 No 2) με στόχο να το ακούσει ευκολότερα κάποιος που στο άκουσμα solo πιάνου βγάζει σπυριά.

Το κομμάτι φαίνεται να ανήκει στην μουσική σειρά: κυριλέ καψουροτράγουδα. Από wikipedia [Beethoven] "My life is once more a little more pleasant, I'm out and about again, among people – you can hardly believe how desolate, how sad my life has been since these last two years; this change was caused by a sweet, enchanting girl, who loves me and whom I love. After two years, I am again enjoying some moments of bliss, and it is the first time that – I feel that marriage could make me happy, but unfortunately she is not of my station – and now – I certainly could not marry now."

Μουσικά Συμπεράσματα:

  1. Δύσκολο να παίζεις με έκφραση δύο όργανα ταυτόχρονα. Μία πρόσεχα τον ήχο του πιάνου και μία του synthesizer. Μάλιστα το πεντάλ το έβαλα να λειτουργεί μόνο στο πιάνο. Τριπλό μπέρδεμα.
  2. Ναι, φίλοι μουσικοί και εραστές της τελειότητας. Κάπου κάνω 3 λάθη. Αν και θα μπορούσα να τα διορθώσω από το Sequencer είπα να τα αφήσω ως αληθινή εκτέλεση :).
  3. Νομίζω ότι άλλαξε η φύση του κομματιού, αλλά όχι δραματικά.
  4. Δυσκολεύτηκα να ταιριάξω drums. Αν και είναι εύκολο ρυθμικά δεν μου ταίριαξε (και δεν τα πολυ-ήθελα)
  5. Αν και προσπάθησα, νομίζω το synthesizer (Radias) δεν κατάφερε να καλύψει την ηχοχρωματική ποικιλία του πιάνου και κυρίως με αποσυντόνισε. Ίσως με κανονικό αναλογικό synthesizer να ήταν καλύτερα τα πράγματα. Θα ήταν καλό να βάζανε «συμπαθητικές νότες» στα synhesizer όπως το πιάνο (!!).
  6. Ο ήχος του synthesizer είναι προγραμματισμένος από το μηδέν.
  7. Προτιμώ την εκτέλεση του Horowitz έναντι του Wilhelm Kempff. Ο Horowitz προσπαθεί (και εγώ το ίδιο, αλλά με ζόρισε το synthesizer) να αναδείξει τα σολ δίεση του αρπίσματος ενώ ο Wilhelm Kempff τα αγνοεί. Εδώ ο Horowitz

Σε όποιον φίλο του άρεσε και το θέλει σε καλύτερη ποιότητα μπορώ να του στείλω. Η διαφορά είναι ελάχιστη αλλά υπάρχει :)

Μουσικό κουίζ: Από ποιόν συνθέτη είναι οι νότες; Για βοήθεια οι νότες που έπαιξα, αλλά όχι ο ρυθμός!

Τυχαία εικόνα

1937_Metamorphosis_of_Narcissus.jpg

You are here with: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
Your IP: 35.175.107.142

Made in Linux :)

Hits: 5544
Hello robot CCBot!

Φόρτος CPU: 0.11 | 0.1 | 0.06