Προτάσεις για «αγανακτισμένους»

Μερικές προτάσεις ενάντια στην πολιτική δικτακτορία που ακολούθησε την στρατιωτική δικτακτορία.

Κατάργηση κομμάτων από την βουλή. Άλλο η κοινοβουλετική δημοκρατία και άλλο η κομματο-ρουσφετική δημοκρατία η οποία παραπέμπει και συμπεριφέρεται ως καθεστώς. Πρέπει να σημειώσουμε ότι στο εξωτερικό Δημοκρατία ονομάζεται το πολίτευμα όπου ψηφίζει ο ψηφοφόρος νόμους, ενω Republic (δεν ξέρω αν υπάρχει ελληνική λέξη) ονομάζεται όταν διαλέγεις αντιπροσώπους (όπως γίνεται στον περισσότερο κόσμο και στην Ελλάδα).
Θα μπορούμε ευκολότερα θα διαλέξουμε ικανούς ανθρώπους από διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις ή ιδεολογίες. Για παράδειγμα στο υπουργείο περιβάλλοντος θα μπορούσαμε να έχουμε έναν υπουργό απο τον ιδεολογικό χώρο των «πράσινων».

Το ΦΠΑ του 13% να γίνει 5% και του 23% να γίνει 10%. Εναλλακτικά οι πληρωμές άνω των 40€ να γίνονται υποχρεωτικά με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα. Το 99% είναι κάτοχοι χρεωστικής κάρτας (visa ή maestro)
Επειδή υπάρχει μεγάλη εισφοροδιαφυγή και άδικη φορολογία. Ένας μπογιατζής, (μηχανικός αυτοκινήτου κ.λ.π.) πληρώνει πολύ λιγότερα από έναν συνταξιούχο ή έναν μισθωτό. Ο λόγος είναι ότι αν - για παράδειγμα - πας το αυτοκίνητο για επισκευή και τα «εργατικά» είναι 100€ για απόδειξη θα πληρώσεις 123€. Ως αποτέλεσμα δεν εκδίδεται απόδειξη ή αν εκδοθεί, συχνά δεν πληρώνει ο «επαγγελματίας» τον ΦΠΑ στο κράτος. Συνήθως δεν πάει ούτε ένα € στο κράτος (εντάξει.. στους δανειστές) αφού ο μηχανικός φαίνεται κάτω από το όρια της φτώχιας και στην άμεση φορολογία (δήλωση στην εφορία). Ο γιατρός που ασχολείται συνήθως με μεγαλύτερα ποσά (π.χ. εξαγωγή φρονιμήτη σε οδοντίατρο) επίσης φοροδιαφεύγει. Υπάρχει τρόπος οι πολίτες να βοηθήσουν χωρίς τον νόμο. Αφού έτσι και αλλιώς δεν κόβουν απόδειξη θα μπορούσε να ζητηθεί απόδειξη με το μισό ποσό και να αποδίδεται ο μισός ΦΠΑ. Είμαι βέβαιος πως αν το κράτος ήταν δίκαιο (πρόσφερε έργο), δεν θα είχαν πρόβλημα οι πολίτες να εκδίδουν αποδείξεις με 23% ή και με μεγαλύτερο ποσοστό, αλλά δυστυχώς η πολιτική δικτακτορία ήταν ρουσφετολογική και λαμόγικη.

Δημοψηφίσματα για κατάργηση νόμων στα πρότυπα της Ελβετίας. Θα πρέπει να υπάρχει χώρος που θα επιτρέπονται οι πολιτικές συγκεντρώσεις των πολιτών.
Ένας τρόπος καλύτερης διακυβέρνησης από τους πολίτες (που οι πολιτικοί συνηθίζουν να αποκαλούν «λαό»).

Οι πολιτικές διαφημίσεις να επιτρέπονται μόνο σε συγκεκριμένους χώρους. Στους ίδιους χώρους θα επιτρέπονται και οι πολιτικές συγκεντρώσεις πολιτών. Να υπάρξει ιστοχώρος όπου με κείμενο μπορούν να εκφράζονται οι υποψήφιοι και να απαντούν σε συγκεκριμένο αριθμό απαντήσεων (20-30) που θα επιλέγουν οι υποψήφιοι.
Δεν θα πρέπει να υπάρχουν διαφημίσεις σε έντυπο τύπο ή και τηλεόραση επειδή κοστίζουν ή ακόμη και κατ' οίκον (ανεπιθύμητη αλληλογραφία). Θα πρέπει οι υποψήφιοι βουλευτές να μην χρειάζονται πολλά χρήματα ώστε να γνωστοποιήσουν την υποψηφιότητά τους και τις θέσεις τους.

Να εφαρμοστεί ο νόμος της υποχρεωτικής ψήφου.
Διότι οι πολίτες που δεν ψηφίζουν δεν φαίνονται στα λευκά (ως «αποστροφή» από το πολιτκό σύστημα). Τα λευκά να μετράνε σε άδεια έδρανα. Έτσι θα συνηδειτοποιήσουν οι ψηφοφόροι ότι ψηφίζοντας λευκό ενισχύουν την ολιγοφωνία και όχι την πολυφωνία. Η αλλαγή αυτή επιφέρει και συνταγματική αλλαγή. Αν έχουμε 150 βουλευτές επειδή έχουμε 50% λευκά, τότε το σύνταγμα θα πρέπει να αναφέρεται σε ποσοστά και όχι σε αριθμό βουλευτών.

Εξορθολογισμός δαπανών σε συγκεκριμένους «Δημοσίους» υπαλλήλους.
Μερίδα δημοσίων Υπαλλήλων παίρνουν εξωπραγματικά μεγάλο μισθό, ή άλλοι δεν προσφέρουν έργο.

19 Ιουνίου 2011
Συμπλήρωση για χρεωστική κάρτα μετά από ιδέα φίλου: 28 Ιουνίου 2011
Συμπλήρωση για κατάργηση κομμάτων: 7 Ιουλίου 2011 (παλιά, ξεχασμένη ιδέα)
12 Σεπ 2011: Συμπλήρωση για έννοιες Republic και Greece.
4 Δεκ 2011: Καλύτερη διατύπωση για το 50% λευκά.

Τυχαία εικόνα

blog_amalia.gif

You are here with: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
Your IP: 35.175.107.142

Made in Linux :)

Hits: 4821
Hello robot CCBot!

Φόρτος CPU: 0.01 | 0.05 | 0.01