Γιατί δεν θα πάω στο «Παραιτηθείτε»

Δεν παιζόμαστε

Άνθρωποι του ΝΑΙ, θα μαζευτούν επειδή εφαρμόζεται το ΝΑΙ.

Ώψιμοι αγανακτισμένοι

Οι αγανακτισμένοι είναι στους δρόμους από το 2011 και μόλις τώρα αγανάκτησαν. Ώψιμη αγανάκτιση.

Δεν πιστεύω σε σωτήρες.

Το να περιμένεις έναν ηγέτη να σε πάρει από το χεράκι και σε σώσει δείχνει ανωριμότητα, μη-συμμετοχή στα κοινά. Το να πάρεις την ζωή στα χέρια σου όμως, δείχνει αποφασιστικότητα και ωριμότητα. Και είναι το μόνο λειτουργικό στο τέλος. π.χ. η αξιολόγηση και από κάτω.

Δεν προτείνουν κάτι νέο, αλλά οι διοργανωτές είναι κομματικά στελέχη του ΝΔΣΟΚ (+ Ποτάμι)

Τα ΜΜΕ μονομερώς - και διαπλεκόμενα - έστρεψαν την συζήτηση στο ΝΑΙ που έγινε ΟΧΙ. Ξεχάστηκε η τρομοκράτηση που προηγήθηκε, από τα ίδια τα ΜΜΕ. Αλλά και κάτι σημαντικότερο.

Η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος

Το ποσοστό του ΟΧΙ δεν ήταν 60% διότι όταν ψηφίζεις ΟΧΙ και την ίδια στιγμή αδειάζεις τα ATM, τα super market και τα βενζινάδικα έχεις ψηφίσει με τις πράξεις σου ΝΑΙ. Οι πράξεις μετράνε περισσότερο από την ψήφο.

Οι μεγάλες αλλαγές - όπως το να μην δεχτούμε μία νέα δανειακή και να χρεοκοπήσουμε επίσημα (ανεπίσημα έχουμε χρεοκοπήσει) είναι αλλαγή που απαιτεί ομοψυχία και αποφασιστικότητα. Το άδειασμα των ATM, βενζινάδικων και Super Market, δεν δείχνει αποφασιστικότητα. Δεν υπάρχουν αυταπάτες πως η αλλαγή αυτή μπορεί να είναι για κάποιο διάστημα το - λιγότερο - δυσάρεστη. Χωρίς ομοψυχία και αποφασιστικότητα δεν γίνονται μεγάλες αλλαγές.

Δεν πιστεύω πια στην Ε.Ε.

Η Ευρώπη απέδειξε πως την ενδιαφέρει τo blame game. Έστρεψαν μικρές χώρες ενάντια στην Ελλάδα - λέγοντάς τους πως ως φτωχότερες δανείζουν τους «βολεμένους» Έλληνες. Βούλγαροι, Πολωνοί, Τσέχοι αλλά και πολλές άλλες χώρες έχουν στρέψει την κοινή τους γνώμη εναντίον μας. Τώρα που το σκέφτομαι το ίδιο ισχύει και για Γερμανούς, Γάλλους, Ολλανδούς. Στην Ε.Ε. έχουν επιλεκτικούς νόμους για την αγορά και οι αποφάσεις τους είναι υποχείριο της Γερμανίας. Όταν ανακυρήχθηκε δημοψήφισμα για την δανειακή σύμβαση στην αρχή έλεγαν πως ήταν άκυρο. Μόλις είδαν πως μπορούν να μικρύνουν την ψαλίδα (και την μίκρυναν και άλλο) είπαν: ας δούμε τα αποτέλεσματα!

Δίνουν κάποιες σωστές οδηγίες για την αγορά, βάζουν πρόστιμα (π.χ. για τον παράνομο εκτελωνισμό αυτοκινήτων), ή ασχολούνται για τα ανθρώπινα δικαιώματα (και την ίδια στιγμή αποκλείουν πρόσφυγες), δεν δίνουν οδηγίες για κοινωνική πρόνοια. Την ίδια στιγμή απαγορεύουν σε χώρες (την Ελλάδα) να παράγουν συγκεκριμμένα - αγροτικά - προϊόντα.

Κάποτε πίστευα στη Ευρώπη. Μας έδωσαν πολλά «πακέτα» για την ανάπτυξή μας - τα οποία λίγο τα αξιοποιήσαμε -. Πίστευα πως με την βοήθεια της Ευρώπης θα προοδεύσουμε. Δεν το βλέπω εφικτό με οικονομικούς εκβιασμούς, θαρρείς και η Ευρώπη δεν ήξερε τί γινόταν στην Ελλάδα.

Επικοινωνιακή Ευρώπη: Έχουν ονομάσει την υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων flexicurity. Δηλαδή κάτι σαν ευέλικτο και ασφαλές! Παρανοϊκό. Όπως επίσης δόθηκε εντολή να μην αναφέρονται σε BREXIT αλλά σε «Αγγλικό θέμα».

Οι διοργανωτές «παραιτηθείτε» αφήνουν την Ευρώπη στο απυρόβλητο και γι αυτούς είναι θέμα ταμπού να κριτικάρεις την Ε.Ε. εδώ, ο Tuσκ βλέπει την καταστροφή του Δυτικού πολιτικού κόσμου με ένα BREXIT!

Το «παραιτηθείτε» το διοργανώνουν οι ίδιο κομματικοί - κομματοσκυλικοί θα έλεγα - κύκλοι του ΝΑΙ

Είχα πάει και στις δύο - πρώτες - συγκεντρώσεις του ΝΑΙ και του ΟΧΙ. Στου ΝΑΙ είχα δει μόνο βολεμένο κόσμο. Ωραία παπουτσάκια, ρούχα αψεγάδιαστα, σφυρίχτες. Προφανώς δεν ήθελαν να κουράσουν τις φωνητικές χορδές με συνθήματα. Περίπου 300 άτομα. (Λευκός Πύργος - Θεσσαλονίκη, πρώτη συγκέντρωση). Παρακολούθησα γεγονός που απέδειξε πόσο λαϊκιστές μπορούν να γίνουν αλλά και υποκριτικοί. Οι ίδιοι άνθρωποι που κατηγορούσαν πως οι διαδηλώσεις εμποδίζουν την λειτουργία της πόλης με το να κλείνουν τους δρόμους, μπήκαν στον δρόμο - μόνο και μόνο - για να τον κλείσουν.

Στου ΟΧΙ είδα κάθε καρυδιάς-καρύδι. Δεν έγινε πορεία στον δρόμο απ' όσο θυμάμαι. Ίσως επειδή έβρεξε.

Η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος Νο2

Ενώ ψήφισαν «ΝΑΙ δεχομάστε να πληρώσουμε για νέα Δανειακή σύμβαση» (αυτό ήταν το δημοψήφισμα) τώρα λένε «ΟΧΙ δεν μπορούμε - για την ακρίβεια δεν θέλουμε - να πληρώσουμε».

Δεν προτείνουν τίποτα

Δεν χρειάζονται σχόλια εδώ. Κατακρίνουν δίχως να προτείνουν.

Το δημοψήφισμα.

Μετρήσαμε το ανάστημά μας στο δημοψήφισμα. Δείξαμε πόσο εύκολα φοβόμαστε, πόσο εύκολα είμαστε διαχειρίσιμοι, πως είμαστε ετερόφωτοι και πόσο σημασία δίνουμε στα χρήματα. Μου έτυχε άνεργος να μου πει: «έχω 20€ στην τράπεζα, λες να μου τα φάνε;».

Οι του ΝΑΙ αποφεύγουν το πλαστικό χρήμα

Οι οπαδοί του ΝΑΙ προέτρεπαν σε bank run και σε χρησιμοποίηση μετρητών αντί για χρεωστικές κάρτες. Σκόπιμα δηλαδή βοήθησαν να καταστραφεί η ρευστότητα των τραπεζών, ενώ πάντα υποστήριζαν πως πρέπει να στηρίζουμε τις τράπεζες επειδή «κινούν» την οικονομία.

Το πλαστικό χρήμα βοηθάει στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Η τέλεια Ε.Ε.

Οι κομματικοί κύκλοι του «Παραιτηθείτε», δεν κριτικάρουν τις Ευρωπαϊκές αποφάσεις, ούτε κάποιες αντιδημοκρατικές λειτουργίες της Ε.Ε.

Παρουσιάζεται ως ακομμάτιστο - ενώ δεν είναι

Εδώ δύο μέλη του ΠΑΣΟΚ που παρουσιάζονται ως απλοί πολίτες και κρύβουν από την λεζάντα την ιδιότητά τους από μέλη του κόμματός τους. (Μάνος Επιτροπάκης - Κώστουλας). Εδώ το πρόβλημα δεν είναι η πολιτική υποψηφιότητα των ατόμων, αλλά ότι τα ΜΜΕ γνωρίζουν την ιδιότητά τους, αλλά την κρύβουν. Δηλαδή βλέπουμε πως τα ΜΜΕ, παίζουν το συστημικό παιχνίδι των ΝΔΣΟΚ.

Εδώ ως υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της Ελιάς.

Ώψιμοι αγανακτισμένοι

Πέρασαν 6 χρόνια, απεργίες, εκλογές, δημοψηφίσματα και τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ φορολογεί τους βολεμένους, αγανάκτισαν. Ώψιμοι αγανακτισμένοι.

Είχα φύγει και από τους αγανακτισμένους.

Όχι επειδή διαφωνούσα, αλλά επειδή όταν πήγα, είχε περισσότερους στα καφενεία και μας έβλεπαν ως κάτι παράξενο. Ή εγώ ήμουν το παράσιτο, ή αυτοί στα καφενεία. (τελικά τα καφενεία ήταν παράσιτα, μαζί με τους βολεμένους).

Τυχαία εικόνα

battyna_kastoria.jpg

You are here with: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
Your IP: 35.175.107.142

Made in Linux :)

Hits: 2845
Hello robot CCBot!

Φόρτος CPU: 0.03 | 0.08 | 0.03