Πέρι ΔΝΤ (IMF)

Έχουν αρχίσει περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις κατά 2/14. Δηλαδή από τους 14 μισθούς κόβονται οι δύο. Έτσι έκανα έναν πρόχειρο υπολογισμό αν εφαρμοστούν τα 2/14 σε όλους τους πολίτες αν ξεχρεώνουμε.

Δεν μπόρεσα να επιβεβαιώσω τα νούμερα, ελπίζω μελλοντικά να το καταφέρω.

Στον παρακάτω πίνακα αναγράφω την - δίκαιη - και ανεφάρμοστη φορολογία. Την περιγράφω ως δίκαιη αφού προϋποθέτω πως θα βοηθήσουν όλοι την χώρα είτε επειδή είναι συνένοχοι, είτε από φιλευσπλαχνία (ανθρωπιά), είτε επειδή το κράτος θα γίνει... κράτος (εδώ γελάνε).

Το 2/14 αφορά το ποσοστό που θα χάσουν οι εργαζόμενοι (για την ακρίβεια οι μισθωτοί). Στην πραγματικότητα θα είναι μεγαλύτερο, αλλά το θεωρώ ένα λογικό ποσοστό.

Φαίνεται πως αν η φορολογία ήταν κοινοί για όλους, θα ξεχρεώναμε σε... δύο χρόνια!

Το συμπέρασμα είναι πως δεν εφαρμόζεται η φορολογική πολιτική. Οι φιλελεύθεροι ισχυρίζονται πως υπάρχει πολλή φορολογία. Αν το καλοσκεφτείς είναι παράξενο, αφού στην πράξη φορολογούνται οι μισθωτοί και οι... συνταξιούχοι και όχι οι υπόλοιποι! Ή αλλιώς ο φιλελευθερισμός εφαρμόζεται μόνο για τις επιχειρήσεις και όχι για τον εργαζόμενο. Σ' αυτό που έχουν δίκιο η φιλελεύθεροι είναι πως στο δημόσιο υπάρχει στρατιά τεμπέληδων. Όμως δεν έχει νόημα να κόβεις τον μισθό απ' ΟΛΟΥΣ τους Δημοσίους Υπαλλήλους και να μην διώχνεις τους τεμπέληδες ή τους μη-έχοντες αντικείμενο. Άσχημα είναι να κάθεσαι και να παίρνεις 300 ευρώ αν είσαι τεμπέλης;

Θα μπορούσε κανείς να παρομοιάσει την έλλειψη φορολογίας στις επιχειρήσεις (και σε «ειδικά μαύρα» επαγγέλματα) ως ανομία που φυσικά είναι το πρώτο στάδιο για την αναρχία. Με άλλα λόγια οι πολιτικοί κατηγορούν επί χρόνια «αναρχικές» ομάδες όταν οι ίδιοι οι πολιτικοί δρουν αναρχικά εδώ και δεκαετίες.

Είναι επίσης αυτονόητο ότι οι αριθμοί δεν μπορούν να αφορούν το παρόν για τις επιχειρήσεις αλλά ούτε και το μέλλον, αφού τα κέρδη των επιχειρήσεων θα μηδενιστούν ή θα έχουν μεγάλη μείωση για είσπραξη των φόρων. Η ευκαιρία να ξε-χρεώσουμε χάθηκε στις προηγούμενες δεκαετίες από ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις. Μόνο η αναδρομική ή η οικειοθελής ενίσχυση από τα κέρδη των προηγούμενων ετών θα μπορούσε να βοηθήσει. Φυσικά κάτι τέτοιο μόνο σαν αστείο μπορεί να ειπωθεί, αφού το χρήμα σύνορα (έθνος) δεν γνωρίζει και όταν το έχεις δεν το δίνεις.

Ελπίζω να κάνω λάθος στην τελευταία πρόταση.

14 Ιουλίου 2010.

Δεκέμβριος 2010.

 1. Ένας φίλος μ' ενημέρωσε ότι στην δουλειά του (όπου είναι σε λίστα με τις «υγιείς» της χώρας) θα έχει μείωση μισθού από 700€ στα 600€.
 2. Έκοψαν 700€ από το δώρο Χριστουγέννων του πατέρα μου (και κάθε «μεσαίου - υψηλού» συνταξιούχου).
 3. Πάνω στην μείωση μισθών νομίζατε θα πέσουν οι τιμές; Αυξήσεις από την ΔΕΗ 11% για τα σπίτια με χαμηλή κατανάλωση. Ενδεικτικά, στο σπίτι μας από Απρίλιο έως Αύγουστο (με Air-condition σε χρήση!) ξοδέψαμε 660KWh. Ευχαριστούμε που μας τιμωρείτε για την ορθή χρήση του ρεύματος!
 4. Και ένα σωστό μέτρο: 13 εκ. € κερδισμένα από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση από ΕΝΑ ταμείο!

Φεβρουάριος 2012 - Μνημόνιο 2

 1. Το κράτος δεν βελτιώθηκε σε κανένα σημείο. Ελάχιστα βήματα στην φοροδιαφυγή, θα δίνονται φάρμακα «αντίγραφα» και όχι τα γνήσια (υποβάθμιση της υγείας)
 2. Εξ' αιτίας του PSI τα ασφαλιστικά ταμεία χάνουν το 70% της αξίας τους.
 3. Ενδυναμώνονται με 30δις οι... τράπεζες! (μα δεν είχαν κέρδη τόσα χρόνια; Τί καπιταλισμός είναι αυτός;)
 4. ΕΤΑΚ και ΦΑΠ στου ιδιοκτήκτες σπιτιών.
 5. Έκτακτη εισφορά 1% - 2% σε μισθωτούς.
 6. Μείωση επικουρικών συντάξεων.
 7. Μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα από 20-30% στο δημόσιο 30-50%
 8. Οι βουλευτές παίρνουν τα ίδια χρήματα μέσω των επιτροπών.
 9. Οι πολίτες κατηγορούν την Γερμανία και την Ευρώπη αντί του δικομματισμού (πελατειακό κράτος, α-μεταρρυθμίσεις κ.ο.κ.). Η ΝΔ παίρνει ποσοστά 30-40% ενώ το ΠΑΣΟΚ κάτω του 10%. Επικρατεί ο δικομματισμός παρέα με τα κομματόσκυλα και τον φόβο ό,τι μπορεί να μας κυβερνήσει κάποιος άλλο πολιτικό σχήμα εκτός του κομματοσκυλοδικομματισμού.

Αύγουστος 2012 - Η Ελληνική Τρόικα

 1. Η Χρυσή Αυγή στην βουλή. Πολλοί Έλληνες πιστεύουν πως είναι καλά παιδιά. Ο Κασιδιάρης χτύπησε με μπουνιές επειδή αισθάνθηκε να απειλείται από μία 50-χρονη γυναίκα (την Λιάνα Κανέλλη)
 2. Η Ελληνική τρόικα (ΝΔ - ΠαΣοΚ - ΔηΜΑΡ), είναι διαφορετική από την ξένη. Η ξένη ενδιαφέρεται για μεταρρυθμίσεις, η ελληνική να βολέψει και να προστατέψει τους δικούς της. Απέλυσαν τον Διώτη για να βάλουν τους δικούς τους και ο Βύρων Πολύδωρας βόλεψε την κόρη του.
 3. Φαίνεται πως η σύνταξη των 1400€ είναι εξοργιστικά μεγάλη για την Ελληνική Τρόικα και έτσι θα την περικόψουν στα 1000€.
 4. Απ' ότι φαίνεται, όλοι κατ' ελάχιστο πλήρωσαν το 10% του μισθού τους στην εφορία. Δηλαδή τουλάχιστον ένας ολόκληρος μισθός από τον καθένα πήγε στην εφορία.
 5. Οι τιμές των προϊόντων ίδιες παντού.
 6. Οι περισσότεροι επαγγελματίες πάλι δεν κόβουν αποδείξεις.
 7. Το χρέος στα 303δις.

Οκτώβριος 2012 - Ολοταχώς προς τα πίσω: «Ανάπτυξη».

 1. Το κτηματολόγιο δεν έχει ολοκληρωθεί.
 2. Η ΦΑΓΕ μεταφέρει την έδρα της στο Λουξεμβούργο. Οι μειώσεις μισθών στα 400-550€ δεν κρατούν τις επιχειρήσεις στην χώρα, αφού υπάρχει υπερφορολόγηση στα 30% από το πρώτο ευρώ. Η coca-cola στην Ελβετία
 3. Επιπλέον γραφειοκρατία, αντί να υπάρχει μηχανοργάνωση στα ληξιαρχεία. Γάμος, διαζύγιο και κηδεία θα δηλώνονται σε συμβολαιογράφο για 50€.
 4. Μηδενική πρόοδος για την φοροδιαφυγή. Ακόμη και για γνωστές περιπτώσεις υπάρχει αδράνεια.
 5. Αυξήσεις στα διόδια (20%) στο υγραέριο (20%) στο πετρέλαιο θέρμανσης (40%) και στην ΔΕΗ.
 6. Συνεχίζεται η υπερσυνταγογράφηση στα φάρμακα. 560.000 συνταγογραφήσεις την ημέρα. Δηλαδή σε μία εβδομάδα ένας στους τρεις Έλληνες έλαβε φάρμακο από ταμείο. Τον μήνα Ιούλιο είχαμε 5.000.000 συνταγογραφήσεις.
 7. Το 184 για να κλείνεις ραντεβού στο ΙΚΑ με 0.03€ ανά κλήση έγινε 1€ ανά κλήση με τους ιδιώτες.
 8. Δεν περικόπτονται οι μισθοί των κληρικών. Το Άγιο Όρος αρνείται να φορολογηθεί με τον νέο συντελεστή 20% από το 2010.

Τυχαία εικόνα

sr_area.png

You are here with: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
Your IP: 35.175.107.142

Made in Linux :)

Hits: 3825
Hello robot CCBot!

Φόρτος CPU: 0.26 | 0.14 | 0.04