Ημιυπαίθριοι: Η πολιτεία τιμωρεί τον αδύνατο σαν μαφιόζος.

Στην αμαρτωλή ιστορία των ημιυπαιθρίων είδαμε πως λειτούργησε ο άναρχος φιλελευθερισμός. Σ' αυτή την περίπτωση οι νόμοι του κράτους αγνοήθηκαν και η αγορά υπηρέτησε το χρήμα. Αντί να έχουμε υγιής (πολεοδομική / οικονομική) ανάπτυξη, είδαμε την δημιουργία «φαμίλιων» σαν μαφιόζικες συμμορίες με πρωταγωνιστές:

  1. Εργολάβους που μετέφεραν τοίχους - πριν πουλήσουν - ώστε να πουλήσουν περισσότερα τετραγωνικά μέτρα.
  2. Μηχανικούς που απέκρυψαν στις πολεοδομίες τα ψέμματα των εργολάβων.
  3. Διαφθαρμένους υπαλλήλους στην πολεδομία (ίσως και ανίκανους λόγω νομοθετικού κενού) που απλά δεν έκαναν τίποτα για το κοινό μυστικό, ή έκαναν τα στραβά μάτια έναντι λαδώματος.
  4. Αγοραστές (οι οποίοι βέβαια δεν ήταν μέρος της φαμίλλιας, παρά ο αποδέκτης του «έργου» τους, χωρίς να έχουν επιλογές για νόμιμη κατοικία) που δέχτηκαν να πληρώσουν για την παραπάνω συμπεριφορά «φαμίλιας».

Απ' όλους τους παραπάνω ενόχους, η πολιτεία διάλεξε να τιμωρήσει την «τελευταία τρύπα του ζουρνά», η οποία μάλιστα πρέπει να πληρώσει τους υπόλοιπους συνενόχους (αν εξαντλήσουμε την αυστηρότητα μας και θεωρήσουμε ένοχο τον αγοραστή ο οποίος πλήρωσε σε κανονική τιμή τους ημιυπαίθριους χώρους). Μάλιστα, ο αγοραστής πρέπει να ξαναπληρώσει σε Μηχανικούς / Αρχιτέκτονες τα ψέμματα της συμμορίας. Δηλαδή ξαναπληρώνει αυτούς που κορόϊδεψαν τον ίδιο ή και τις δημόσιες υπηρεσίες.

Πώς να χαρακτηρίσουμε το κράτος / πολιτεία που αντί να τιμωρήσει τον έμπορο ναρκωτικών τιμωρεί μόνο το βαποράκι; Αν στην περίπτωση του έμπορου ναρκωτικών δεχτούμε ότι υπάρχει σχετική ανικανότητα λόγο της επικινδυνότητας του εγχειρήματος, με τους εργολάβους / μηχανικούς / πολεοδομίες τί γίνεται; Απειλούν και αυτοί με όπλα το κράτος ή τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του;

Το Ελληνικό κράτος / πολιτεία, δημιουργεί ακόμη ένα κακό προηγούμενο με τους πολίτες του, αφού η συμπεριφορά του είναι για μία ακόμη φορά άδικη. Αφήνει ατιμώρητο έναν αρρωστημένο κλάδο και τους διαφθαρμένους υπαλλήλους του. Μάλιστα παίρνει το μέρος των Αρχιτεκτώνων / Μηχανικών αφού θα εισπράξουν και άλλα χρήματα από τους αγοραστές!

Απορώ αν οι πολίτες θα καταλάβουν ότι είναι η «τελευταία τρύπα του ζουρνά» ώστε να τιμωρήσουν - τουλάχιστον - με την ψήφο τους (η αποχή και το λευκό ενισχύουν τα πρώτα κόμματα) τους πολιτικούς που τάσσονται υπέρ των «μαφιόζικων» συμπεριφορών.

Αν το κράτος ήθελε να έχει μία δίκαιη λύση του προβλήματος (που το ίδιο δεν έλεγξε) θα έπρεπε τιμωρήσει αγοραστές που είναι ιδιοκτήκτες μονοκατοικίας. Μόνο σ' αυτή την περίπτωση η ενοχή είναι κυρίως του ιδιοκτήτη. Σ' όλες τις άλλες περιπτώσεις (π.χ. αγορά οικίας σε πολυκατοκία ή από μονοκατοικία μέρος συγκροτήματος κατασκευής εργολάβου) το πρόστιμο θα έπρεπε να μοιραστεί στην αντίστοιχη δημόσια υπηρεσία, των εργολάβο, τον μηχανικό και τον ιδιοκτήτη.

Τυχαία εικόνα

1944_04_Tristan_and_Isolde.jpg

You are here with: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
Your IP: 35.175.107.142

Made in Linux :)

Hits: 4772
Hello robot CCBot!

Φόρτος CPU: 0.26 | 0.16 | 0.06