Η αντικουλτούρα

Ο διπλανός μου στο Λύκειο, είπε μία λέξη που δεν πίστευα πως υπήρχε: «υποκουλτούρα». Δεν μπορείς να βάλεις αρνητικό πρόσημο στην λέξη κουλτούρα.

Και όμως μπορείς. Είχε δίκιο. Το άλλαξα σε αντικουλτούρα.

Η αντικουλτούρα του Ποδηλάτου

Ξεκίνησα να ποδηλατώ εδώ και 4 χρόνια 10 χρόνια για έναν ταπεινό λόγο. Μειώθηκε ο μισθός μου και διπλασιάστηκε το κόμιστρο στα (χάλια) αστικά λεωφορεία και στις (χάλια) υπηρεσίες του.

Ήταν ευκολότερο απ' ότι πίστευα, καθιέρωσα το ποδήλατο στην ζωή μου. Συνδυάζω δουλειές, χαλάρωση, βόλτα, ψώνια. Τα πάντα όλα, με προβλέψιμους χρόνους, οικονομικά και γυμναστική.

Όταν αναφέρω πως ποδηλατώ (ή αυτοί που με ξέρουν) πάντα απορούν και με κοιτάζουν σαν UFO. Αυτό δεν με πειράζει. Αυτό που με πειράζει είναι ό,τι βάλονται εναντίον μου με ηλίθιες δικαιολογίες όταν τους προτείνω να το δοκιμάσουν.

Όπως:

Η ουσία

Η ουσία όμως είναι αλλού. Δεν απαιτώ από κανέναν να ποδηλατεί, απλά το προτείνω και μάλιστα όπου πιστεύω πως μπορεί να είναι χρήσιμο. Γιατί - σχεδόν - πάντα η απάντηση είναι εχθρική προς τους ποδηλάτες ή ακόμη και προσωπικά; Πως μπορεί κάποιος να αισθάνεται πως απειλείται και να γίνεται επιθετικός με μία προτροπή;

Μοιραστείτε τον δρόμο, είναι κτήμα όλων!

Σεπτέμβριος 2015
Νοέμβριος 2021, ορθογραφικά λάθη

Τυχαία εικόνα

sr_area.png

You are here with: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
Your IP: 35.175.107.142

Made in Linux :)

Hits: 3329
Hello robot CCBot!

Φόρτος CPU: 0 | 0.01 | 0