Για την Κυβέρνηση του 2015

που θα έπρεπε να τα κάνει από την δεκαετία του '80.

20 από τα 100

Ζούμε σε μία οπισθοδρομική χώρα, που λογικά υπάρχουν τουλάχιστον 100 - αυτονόητα - βήματα για μία καλύτερη διακυβέρνηση. Θα απογοητευτώ αν η επόμενη κυβέρνηση δεν κάνει την λίστα που έγραψα στο τέλος. Η ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά, αντί να κάνει έστω τα ελάχιστα, μας πήγε πίσω.

Ήξερες πως πλήρωσες 300.000€ στην ΜΟΡΕΑΣ (53€ ανά φορολογούμενο πολίτη) του Μπόμπολα επειδή έπεσε η κίνηση στους δρόμους με διόδια;

Σύμφωνα με την εφορία οι φορολογικά ενεργοί πολίτες είναι 5.600.000. Δηλαδή δώσαμε ο καθένας από 53 € στον Μπόμπολα και λοιπούς.

Η λίστα μεταρρυθμίσεων (ακόμη μία λέξη που έχασε το νόημά της) του Σαμαράα είναι ατελείωτη. Η ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά κατήργησε μαθήματα από τα ΕΠΑΛ, ώπου μη-προνομιούχα παιδιά μάθαιναν τέχνες (π.χ. κομμωτική), εξυπηρέτηση διαπλεκόμενων ΜΜΕ, ελλειματική (το γράφω ευγενικά) δημοκρατική λειτουργία (2), (3), έβαλε στην διαθεσιμότητα για τα μάτια της Τρόικας 3.000 άτομα της Δημοτικής Αστυνομίας για να τους ξαναπροσλάβει στην ΕΛ.ΑΣ - αφού για δύο χρόνια τους πληρώναμε για να κάθονται, διόγκωση του Δημοσίου χωρίς βελτίωση υπηρεσιών, ψηφοθηρικές μεταγραφές φοιτητών, δεν επιτρέπει 300.000 άτομα να ψηφίσουν (200.000 μετανάστες και 100.000 18χρονοι), μονιμοποίηση αντί για κατεδάφισης κτισμάτων σε ΔΑΣΟΣ, διάλυση της πρωτοβάθμιας υγείας αντί αναβάθμισης, υποχρηματοδότηση Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, υπερτιμολογημένες εργολαβίες για τα σχολικά βιβλία σε ημέτερους εκδότες εφημερίδων, αφορολόγητο στις τράπεζες για τα επόμενα 30 χρόνια, πλασματικό πλεόνασμα - λογάριασαν ακόμη και τα χρήματα του Κτηματολογίου, υπέρτατος λαϊκισμός - έταξε ακόμη και δωρεάν wifi και εκφοβίζει την κοινωνία, διάλυση μηχανοργάνωσης, διάλυση ιστοσελίδας πρωθυπουργού, πολλές απόπειρες παράκαμψης της Διαύγειας, κυνικές δηλώσεις, συνεργασία του Μπαλτάκου (δεξί χέρι από πάντα του Σαμαρά) με την Χρυσή Αυγή, υπερφορολόγηση, ιδιωτικοποιήσεις με ζημιά, βολέματα των παιδιών μας, βουλευτική διαπλοκή, μονταζιέρα, το αναπτυξιακό μοντέλλο.

Τί περιμένω από την επόμενη κυβέρνηση.

 1. Κατάργηση της Βουλευτικής / Υπουργικής ασυλίας. Ένα χουντικό μέτρο που πρέπει να καταργηθεί. Για την ακρίβεια να μην υπάρχει παραγραφή αδικημάτων για Υπουργούς, βουλευτές. Πρέπει να έχουν υποδειγματική συμπεριφορά απέναντι στην κοινωνία.
 2. Μηχανοργάνωση για μείωση της γραφειοκρατίας και πρόσβαση στα δεδομένα.
 3. Αναβάθμιση της Υγείας
 4. και Παιδείας.
 5. Υπηρεσίες που να λειτουργούν κατά της φοροδιαφυγής.
 6. Λιγότεροι φόροι, αλλά χωρίς φοροδιαφυγή.
 7. Μισθό που να αντικατροπρίζει τα αναγκαία για την επιβίωση.
 8. Επαναφορά και εξορθολογισμός της ΕΡΤ.
 9. Αδειοδότηση για τα ιδιωτικά κανάλια.
 10. Λιγότεροι Βουλευτές (π.χ. 200)
 11. Κατάργηση μετακλητών θέσεων, λιγότεροι παρατρεχάμενοι για τους (ευρω)βουλευτές και λιγότερα προνόμια.
 12. Αξιολόγηση στο Δημόσιο και από κάτω.
 13. Κτηματολόγιο !!!!!
 14. Γκρέμισμα αυθαιρέτων.
 15. Απλά πράγματα για βελτίωση της καθημερινότητας. Βιώσιμες πόλεις.
 16. Άνοιγμα επαγγελμάτων.
 17. Διαχωρισμός κράτους εκκλησίας.
 18. Ιδιωτικά πανεπιστήμια, χωρίς υποβάθμιση των κρατικών.
 19. Κάταργηση πολυνομίας (η νομοθεσία είναι διάσπαρτη σε πολλούς νόμους και τροπολογίες)
 20. Ηλεκτρονική ψηφοφορία και δημοψηφίσματα με συμμετοχή των Ελλήνων μεταναστών.
 21. Σίγουρα ξέχασα πολλά. :-)

Παρασκευή, 23 Ιανουρίου, 2015

Τυχαία εικόνα

blog_amalia.gif

You are here with: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
Your IP: 35.175.107.142

Made in Linux :)

Hits: 6338
Hello robot CCBot!

Φόρτος CPU: 0.01 | 0.02 | 0