Βοήθημα εκλογών 2012

Αν και υπάρχουν αξιόλογες προσπάθειες για να διαλέξεις τί θα ψηφίσεις (προτείνω το helpmevote.gr) η τεχνητή νοημοσύνη αγνοεί την φαντασία της πραγματικότητας. Για παράδειγμα μπορεί να σου προτείνει Χρυσή Αυγή, αγνοώντας ότι είναι ένα κόμμα που έχει ως πρότυπο τον Χίτλερ, ή μπορεί να προτείνει κάποιο κόμμα του δικομματισμού που δεν εφαρμόζει ποτέ αυτά που λέει (κοινωνικη συμμαχία). Δηλαδή μένει μόνο στα λόγια και όχι στην πράξη. Παρ' όλα αυτά είναι ένα καλό εργαλείο για να βρείς ποιά νέα αξιόλογα κόμματα πλησιάζουν στις ιδέες σου.
Διαπίστωσα πως ο Γαρουφάκης έκανε μία αξιόλογη προσπάθεια να καταγράψει την σκέψη του. Πάρτε ιδέες από εδώ.

Στην ιστοσελίδα του youtube ekloges12, μπορείτε να δείτε συνεντεύξεις όλων των αρχηγών κομμάτων και άλλα θέματα όπως τάσεις.

Τι δεν θα ψηφίσω.

 1. Όσους λαϊκίζουν και σπέρνουν διλλήματα για να προκαλέσουν φόβο. (π.χ. άδεια ράφια) «Η πείνα, αν προέλθει, δεν θα προέλθει απο έλλειψη τροφίμων: Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Mazower στο βιβλίο του “Στην Ελλάδα του Χιτλερ”. Λέει οτι η πείνα ήταν το αποτέλεσμα προβλημάτων διανομής εξαιτίας του χωρισμού της Ελλάδας σε ζώνες και εξαιτίας της ληστρικής συμπεριφοράς των γερμανικών κυρίως στρατευμάτων. Ισχυρίζεται οτι το ίδιο ισχύει και για τις περισσότερες περιπτώσεις λιμών. Ακόμα η πείνα έπληξε περισσότερο τα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού. Ρόλο έπαιξε και το γεγονός της διάλυσης της Ελληνικής Διοίκησης.» Πηγή. ΠΑΣΕΓΕΣ.
 2. Απορρίπτω ΠαΣοΚ - ΝΔ (αν θέλετε λεπτομέρειες για τους λόγους, διαβάστε στο τέλος.)
 3. Απορρίπτω τα άκρα - εκτός και αν συμφωνώ ιδεολογικά. π.χ. Είμαι η αρία φυλή, θέλω μόνο χριστιανούς τότε επιλέγω: Χρυσή Αυγή. Ένα άκρο μπορεί να είναι, ανάλογα με την έκφραση που θα πάρει το ΚΚΕ. Μπορεί να οδηγήσει σε καθεστώς (βλ. Β. Κορέα) σε περίεργες καπιταλιστικές κοινωνίες (βλ. Κίνα) αλλά μπορεί να δημιουργήσει και άλλες ηπιότερες παραλλαγές (βλ. Κούβα και χώρες λατινικής Αμερικής)
 4. Απορρίπτω κόμματα που μιλάνε με μίσος. Δυστυχώς εδώ πάει ο Καμμένος, αν και καταλαβαίνω τον πατριωτικό του οίστρο. Δεν μου άρεσε καθόλου η ιστοσελίδα του (το θεωρώ σημαντικό να έχεις σωστή ενημέρωση) και το πρόγραμμά του δεν μου δίνει εμπιστοσύνη, (η γνώμη του για την Παιδεία.
 5. Απορρίπτω ΛΑΟΣ διότι θέλει τους βουλευτές του να μην παρεκλίνουν του κόμματος μέσα στην βουλή. Υπήρξε ρητορική μίσους και σχέση με Ναζιστές. Επίσης συμμετείχαν στην συγκυβέρνηση ΠαΣοΚ - ΝΔ χωρίς κανένα όφελος. Άλλαξαν στάση για το μνημόνιο (όπως και η ΝΔ).
 6. Απορρίπτω μη-σοβαρά κόμματα που δεν θα πιάσουν το 3% επειδή η ψήφος θα μοιραστεί στα υπόλοιπα κόμματα (ενισχυμένη ή παραμορφωμένη αναλογική) και δεν χρειάζεται να τους δώσω άσκοπα τα 10€. Αυτός ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος απο τα λευκά. Στις εκλογές του 2009 τα λευκά / άκυρα ήταν μόλις 2.64%. Αντίστοιχα, αν 10 κόμματα πιάσουν ποσοστά 1-2.5% τότε 10-25% των ψήφων μοιράζονται στα κόμματα που ξεπερνούν το 3%. Οπότε προσέχουμε να ψηφίσουμε αξιόλογα κόμματα που είναι κοντά στο 3% Περισσότερα εδώ. Για τα περίεργα μαθηματικά υπεύθυνη είναι η ενισχυμένη αναλογική. Κανονικά κόμμα με 1-2.5% θα είχε 3-8 βουλευτές απο τους 300, με την παραμορφωμένη αναλογική δεν έχει κανένα.
 7. Ξεχνάμε κάποια κόμματα που θα τα ψηφίσουμε χωρίς να ξέρουμε τί είναι. Δεν ψηφίζουμε στην τύχη. Είναι εύκολο να ξεχωρίσεις τα μη-σοβαρά κόμματα.

Σε τί επιφυλάσσομαι

 1. Φοβάμαι την ΔΗ.ΜΑΡ (Φώτης Κουβέλης), διότι είναι μετριοπαθής, χωρίς πηγμή και συγκεκριμένες προτάσεις. Φαίνεται πρόθημος να συνεργαστεί με ΠαΣοΚ και μάλιστα χωρίς αξίωμα (βλ. συνέντευξη στο protagon.gr).
 2. Φοβάμαι την Δημοκρατική Συμμαχία, διότι ελπίζει ότι θα αλλάξει η ΝΔ αφού θα φύγει η «Πολιτική Άνοιξη» ώστε να συνεργαστούν. Δεν θέλω τα κόμματα που κυβέρνησαν α-μεταρρυθμιστικά να ξανακυβερνήσουν.

Τί θα ψηφίσω

Μικρά αλλά αξιόλογα κόμματα (που πλαισιώνονται και από άξιους ανθρώπους) ή έχουν αποδείξει ότι ενήργησαν χωρίς να λογαριάσουν το πολιτικό κόστος.

 1. Δράση - Στέφανος Μάνος Παρουσίαση του έργου του (1999).
  2o Μέρος. Μείωση ατμοσφαρικής ρύπανσης στην Αθήνα, Ρύθμιση Βιομηχανικών Ζώνων, αυτοχρηματοδότηση, ιδιωτικοποίηση ΟΤΕ. Το τρίτο μέρος έχει πρόβλημα στον ήχο. Για το Λευκό (πόσο σωστός). Νομίζω το καλύτερο είναι να μετράει το λευκό σε κενές έδρες ή να υπάρξει ψηφοδέλτιο για κενή έδρα.
  Μερική αποδελτίωση:
  «Αγαπάς την Ελλάδα; Απόδειξη». Ξεκινά ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής με ενημερωτική εκστρατεία, αλλά και μαζική χρησιμοποίηση της μηχανοργάνωσης. Για πρώτη φορά γίνονται διασταυρώσεις φορολογικών δηλώσεων με τις εισπράξεις από πιστωτικές κάρτες και αποκαλύπτονται χιλιάδες μεγάλοι φοροφυγάδες. Ταυτόχρονα καθιερώνονται μέτρα για τη διευκόλυνση του πολίτη, όπως ήταν τα σήματα πληρωμής των τελών κυκλοφορίας.

  «Η άσπρη τρύπα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης». Προχωρεί η ασφαλιστική μεταρρύθμιση του 1992, για να διασωθεί το ασφαλιστικό σύστημα και να περιοριστούν τα ρουσφετολογικά προνόμια των ισχυρών συντεχνιών. Η μεταρρύθμιση υλοποιείται παρά τη λυσσαλέα αντίδραση της τότε αντιπολίτευσης και δημιουργεί πλεόνασμα εκατοντάδων δισεκατομμυρίων, το οποίο η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που ακολούθησε, ανακαλύπτει και ονομάζει άσπρη τρύπα του προϋπολογισμού. [σ. σ. ανάλυση πως δημιουργήθηκε το πλεόνασμα εδώ. Ο νόμος εδώ.]

  «Καταργείται το μονοπώλιο της ΔΕΗ». Ο Στέφανος Μάνος καταργεί το μονοπώλιο της ΔΕΗ στην παραγωγή του ηλεκτρικού ρεύματος, για να προσελκύσει ιδιώτες που θα ανταγωνιστούν τη ΔΕΗ προσφέροντας στον καταναλωτή φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα. Ο κ. Σημίτης επαναφέρει το μονοπώλιο το 1994 και στη συνέχεια ανακοινώνει ότι θα το ξανακαταργήσει για να συμμορφωθεί με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.»
 2. Δημιουργία Ξανά - Τζήμερος
  Αποδελτίωση:
  στο 37:45 «ΠαΣοΚ και ΝΔ δεν θα κάνουν μεταρρυθμίσεις».
  στο 9:20 Αποκαλεί μαφία τα πολιτικά κόμματα.
  στο 39:17 Ένα αυτονόητο που δυστυχώς χρειάζεται προσοχής. Περιγράφει την ελληνική διαστροφή, την ανωμαλία ότι όταν είσαι σε κόμμα δεν έχεις άποψη και είσαι κομματόσκυλο. Να ξέρουμε να διαφωνούμε λοιπόν.

  (να βγάλω την χολή μου: δεν μπορώ άλλο κομματόσκυλα)

  45:05 Παραίτηση αμοιβών από βουλευτικές επιτροπές, βουλευτική ασυλία, βουλετική σύνταξη.
  4:20 Τα κόμματα συζητάνε 1-μιση χρόνο για τις εκλογές που έχουμε τώρα.
  6:10 Η Γερμανία δίνει 5 φορές λιγότερο χρήματα στα κόμματα ως ενίσχυση. Όλα τα κόμματα γι' αυτές τις εκλογές αποφάσισαν επιπλέον επιχορήγηση.
  7:50 Οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να δανείσουν τα κόμματα και τους απαγορεύεται να κατασχέσουν περιουσία από τα κόμματα.
  11:40 Για την μηχανογράφηση στην εφορία και τον Διομήδη Σπινέλλη.
  16:00 «Ο δημοσιογράφος δεν μπορεί να είναι πολιτικός, ούτε και να γίνει.»
  23:00 Οι Τουρκία έκανε μεταρρυθμίσεις, ΠαΣοΚ - ΝΔ, δεν έκαναν!
  24:00 Η πολυνομία βοηθάει την διαφθορά.
  29:10 Αραχνιασμένοι φάκελλοι.
  30:40 «Να τηρείται ο νόμος» ειδάλλως έχουμε ανομία.
  32:20 Καταπληκτική ανάλυση περί «αριστερά - δεξιά - σοσιαληστές». Αναδεικνύει το γεγονός ότι δεν εφαρμόστηκε ο σοσιαλισμός.
  35:30 Για τους δημοσιογράφους.
  43:10 Ο υπουργός δεν θα είναι βουλευτής ούτε υποψήφιος. Τρεις θητείες σε δημόσιο αξίωμα - τους αρκούν για τις αλλαγές.
  44:50 Κανείς δεν μπορεί να είναι βουλευτής αν δεν έχει 5 χρόνια ένσημα! (τέλειο)
  47:30 Για τις τράπεζες

Συνέντευξη στο ekloges12 και στον Αμυρά,

Άλλες λογικές επιλογές

Δεν κυβέρνησαν για να τους κρίνουμε, έχουν σοβαρό πολιτικό λόγο αν και κάποιες φορές αντιφατικό.

 1. Σύριζα (συνιστώσες μικρών κομμάτων)
 2. Οικολόγοι Πράσινοι. Συνέντευξη από το εκλογές12.

Δικομματισμός

Ο δικομματισμός κατέστρεψε την χώρα, κάνοντας αναγκαία την ύπαρξη του μνημονίου και τον διεθνή μας περίγελο.

 1. Δημιούργησε και συντήρησε πελατειακό και αρρωστημένο (κρατικοδίαιτο) κράτος ακόμη και για τον ιδιωτικό τομέα. Δεν έκανε τίποτα για την εισφοροδιαφυγή, πόσο μάλιστα για την ανάπτυξη. Σήμερα οι Έλληνες έχουν φτάσει στο σημείο να λένε: «και εγώ τα ίδια θα έκανα», «αν ήμουν στην θέση τους θα έκλεβα», δηλαδή φαίνεται ως φυσιολογική μία ακοινώνητη νοοτροπία.
 2. Στον δικομματισμό δεν υπήρξε συνέπεια λόγου και πράξης. Άλλα λένε και άλλα κάνουν εδώ και 40 χρόνια. π.χ. ο Καραμανλής αναφερόταν σε «επανίδρυση του κράτους» που δεν έκανε ποτέ. Είχαμε φτάσει σε αρρωστημένο λαϊκισμό όπου αναφερόταν σε «αναβάθμιση της ποιότητας ζωής» όταν είχαμε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και πράγματι χρειαζόμασταν «επανίδρυση του κράτους» με μεταρρυθμίσεις τις οποίες κανείς δεν έκανε.
 3. Ο δικομματισμός είναι ανάλγητος. Σύμφωνα με τον Τζήμερο (βλ. video παραπάνω στο 07:50), υποχρέωσαν τις τράπεζες να τους δώσουν δάνεια χωρίς να έχουν δικαιώματα (κατάσχεσης κ.ο.κ.). Δεν μπορούμε ούτε να τους χρεωκοπήσουμε. Ο δικομματισμός πρέπει να φύγει από κυβερνητικό σχήμα.

Αποχή - ο μεγαλύτερος εχθρός

Οι εκλογές είναι πολύ σημαντικές ακόμη και οικονομικά. Κάθε ψήφος σε κόμμα ισοδυναμεί με 10€ ισοδυναμεί με 10€ σύμφωνα με την Δημιουργία Ξανά που μάλλον είναι fake news, αφού σύμφωνα με δικούς μου υπολογισμούς είναι 2€. Δώστε αξία σε μεταρρυθμιστικά κόμματα.

Ο καλύτερος φίλος τους δικομματισμού και ο μεγαλύτερος εχθρός των νέων κομμάτων είναι η αποχή ενημερώστε και τους αδιάφορους να ψηφίσουν.

Διευκρίνηση

Δεν με εκφράζει κανένα κόμμα. Είμαι υπέρ της κατάργησης των κομμάτων και υπέρ του ενιαίου κοινού ψηφοδελτίου με ταξινομική ψήφο. Για την ακρίβεια επιθυμώ να έχω δικαίωμα ψήφου σε νόμο (είτε για καταψήφιση, είτε για υπερψήφιση) παρά να εκλέγω αντιπρόσωπο.

28 Απριλίου 2012

04 Μαΐου 2012: συμπλήρωση video για οικολόγους πράσινους και πίνακας Βαρουφάκη. Πασεγές

21 Ιουλίου 2012: συμπλήρωση για νόμο Σιούφα

22 Ιουνίου 2023 (!): Το protagon και η Δημιουργία Ξανά μάλλον έγραφαν ψέματα, αφού το protagon δεν δίστασε να δημιουργήσει και ψεύτικες προσωπικότητες. Το protagon κατέβασε το άρθρο του και η Δημιουργία Ξανά δεν αναφέρει πηγές / υπολογισμούς. Πόσο παραμύθι έφαγα; Είναι διαφορετικό να υπογράφει κάποιος με ψευδώνυμο και διαφορετικό να βάζει και φωτογραφία αλλά και να διατηρεί κοινωνικό δίκτυο με ψεύτικο όνομα. Αυτό είναι παραπλάνηση του κοινού. Ένα εμφανές ψευδώνυμο όπως clavisound, ΔΕΝ είναι εμφανής εξαπάτηση. Γνωρίζεις πως πρόκειται για ψευδώνυμο.

Τυχαία εικόνα

beaches_by_delsol.jpg

You are here with: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
Your IP: 35.175.107.142

Made in Linux :)

Hits: 5096
Hello robot CCBot!

Φόρτος CPU: 0.12 | 0.07 | 0.02