Δεν χρειαζόμαστε χρήματα γι' αυτά.

Στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια έχουμε ξεπεράσει τα παράνομα παρκαρισμένα και έχουμε εξελιχθεί στα παράνομα διπλοπαρκαρισμένα (και όχι μόνο).

Τί μπορεί να κάνει ο πολίτης;

  1. Επισκέφθηκα την Τροχαία και μου είπαν να ενημερώνω την Άμεση Δράση που απαντάει στο «100». Δεν μου φάνηκε λογικό, αλλά δεν μου δόθηκε άλλη δυνατότητα. Το 100 υποτίθεται εξυπηρετεί όλη τη χώρα
  2. Επισκέφθηκα την ιστοσελίδα της Άμεσης Δράσης μήπως υπάρχουν ειδικά τηλέφωνα για Θεσσαλονίκη ή για τροχαίες παραβάσεις και είδα πως μπορείς να ενημερώνεις με sms στο 100. Κάτι πολύ βολικό αφού με sms μπορείς να δώσεις σαφείς οδηγίες: αριθμό πινακίδας, στίγμα με gps (με το πρόγραμμα gpstest σε android) ή και οδό και το σημαντικότερο δεν χρειάζεται να απασχολείς το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεση Δράσης με μηνύματα για παρκαρισμένα.

Έτσι μία μέρα άρχισα να στέλνω καθημερινά μηνύματα στο sms 100. Δεν απαντούσαν ποτέ για την έκβαση της υπόθεσης, αλλά σε ένα μήνυμα μου απάντησαν κάτι που δεν περίμενα. Έχετε ενημερώση την Άμεση Δράση Αττικής. «Έχετε ενημερώσει την Άμεση Δράση Αττικής». Οπότε όλα τα μηνύματά μου ήταν άχρηστα και το έμαθα μετά από 15 ημέρες.

Την επόμενη φορά τηλεφώνησα. Το βρήκα χρονοβόρο για μένα και για το τηλεφωνικό κέντρο. Επειδή ήμουν στο δρόμο δεν με άκουγε καλά και με ρώτησε πολλές φορές που βρίσκομαι (δεν καταλάβαινε - του είπα στο «Ολυμπιακό Μουσείο» και το φάνηκε παράξενο.). Με ρώτησε δύο φορές πινακίδα και το επίθετό μου. Η κλήση είχε διάρκεια ενάμιση λεπτό ενώ θα μπορούσε να είχε μηδενική διάρκεια. Η ανάγνωση και η αξιολόγηση ενός sms χρειάζεται λιγότερο 10 δευτερόλεπτα. Επειδή μπορείς να στείλεις το στίγμα, τις οδούς, πινακίδα και όχημα είναι ευκολότερο για την αστυνομία να βρουν την τοποθεσία.

Παραθέτω ένα από τα πρώτα sms που είχα στείλει. Όπως βλέπετε σε οποιοδήποτε gps αν γράψει κάποιος τις συντεταγμένες (40.633869,22.937078) μπορεί να βρει γρήγορα και εύκολα το σημείο αναφοράς ή πατώντας απλά το link στο google maps.Δείγμα
      sms

Δυστυχώς όλα τα μηνύματα εκτός Αττικής φαίνεται πως αγνοούνται από την Άμεση Δράση.

Αυτά έγιναν το Μάρτιο του 2015, το κείμενο γράφηκε Ιούνιο 2015, ελπίζω να αλλάξει σύντομα η κατάσταση. Τουλάχιστον θα έπρεπε να ενημερωθεί η σελίδα της αστυνομίας ώστε να ξέρουμε πως αγνοούνται τα sms εκτός Αττικής.

#ελλάδα_είναι_μόνο_η_Αθήνα

(Ωχ, έγινα ακόμη ένας γραφικός κομπλεξικός Θεσσαλονικιός: όλα στην Αθήνα γίνονται :) )

Ιούνιος 2015

Τυχαία εικόνα

1937_Metamorphosis_of_Narcissus.jpg

You are here with: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
Your IP: 35.175.107.142

Made in Linux :)

Hits: 3354
Hello robot CCBot!

Φόρτος CPU: 0.26 | 0.11 | 0.04