Χατζηδάκης - SuperΚαταστροφέας και κράτος SMS

Πριν 10 χρόνια για επανασύνδεση ρεύματος σε σπίτι, μου χρειάστηκαν 10 λεπτά - μπορεί και λιγότερο. Μία επίσκεψη στην ΔΕΗ ήταν αρκετή. Πριν επιστρέψω στο σπίτι είχα ρεύμα.

Φέτος (2021) με covid-19 διάλεξα να κάνω ηλεκτρονική αίτηση. Αν και κανονικά τα πράγματα θα έπρεπε να είναι ταχύτερα, έχουν περάσει 10 ημέρες - αντί για 10 λεπτά - και δεν έχω ρεύμα.

Ας δούμε τί κατάφερε ο Χατζήδακης. Όχι ο Μάνος, αλλά ο άριστος: Κωστής ο SuperMan. Σε περίπτωση που δεν το έχετε πάρει είδηση, η κυβέρνηση δίνει αεριτζίδικες δουλειές στα SMS.

Εκκένωση; SMS (άχρηστο αφού υπάρχει η αστυνομία)
Υπεύθυνη Δήλωση; SMS (όποιος δεν έχει κινητό πως θα κάνει ΥΔ;)
Εμβόλιο; SMS (αφού το email είναι δωρεάν!)
Πανελλαδικές; SMS (αφού η ιστοσελίδα είναι δωρεάν!)
Αναπληρωτής;! SMS (αφού η ιστοσελίδα είναι δωρεάν! #2)
Τραπεζα; SMS (παλιότερα είχαμε τα token με 7€. Ασφαλέστερο, με μπαταρία που κρατούσε χρόνια)

Άντε να παραδεχτούμε πως για την εκκένωση χρειάζεται, αλλά όλα τα υπόλοιπα δεν χρειάζονται το SMS, όταν έχουμε ιστοσελίδες και email. Το SMS είναι τεχνολογία του 1990 για το 1990. Με το διαδίκτυο - εδώ και 15 χρόνια έχουν όλοι - δεν μας χρειάζεται. Εκτός βέβαια αν έχεις άριστη κυβέρνηση που θέλει να δώσει δουλειές στους κολλητούς.

Και μια που μιλάμε για δουλειές, για να κάνεις αίτηση στην ΔΕΗ έβαλαν μεσάζοντα την COSMOTE! Δωράκι η καθυστέρηση ΗΜΕΡΩΝ αντί για λεπτών για μία επανασύνδεση.

Ας δούμε τί κατάφεραν με την ΔΕΗ:

 1. Από την ιστοσελίδα της ΔΕΗ κάνω ηλεκτρονική αίτηση (Κυριακή). Διαλέγω πρόγραμμα (ΔΕΗ Home Online). Στέλνω ταυτότητα (φωτοτυπία), ΑΦΜ, αριθμό παροχής, διεύθυνση, μισθωτήριο και μου χρεώνουν δοκιμαστικά την κάρτα 1cent.
 2. Περιμένω δυο ημέρες για σύνδεση ρεύματος: τίποτα.
 3. Παρατηρώ πως έχω κλήση από το 8009001000. Ταυτόχρονα παρατηρώ σε άλλους μετρητές της ΔΕΗ ένα τηλέφωνο (τοπικό) της ΔΕΗ για επανεσυνδέσεις. Τηλεφωνώ αρκετές φορές και δεν απαντάει. Από το διαδίκτυο βλέπω πως το 8009001000 είναι από την ΔΕΗ. Τηλεφωνώ και η τηλεφωνήτρια μου λέει πως δεν ξέρει τι με ήθελαν, αλλά θα ενημερώσει να μου τηλεφωνήσουν την επόμενη ημέρα. Αρχίζω να αντιλαμβάνομαι πως η κοπέλα δεν έχει σχέση με την ΔΕΗ αλλά είναι μία τηλεφωνήτρια χωρίς ενημέρωση. Υποθέτω ήταν τηλεφωνήτρια της Cosmote.
 4. Μου τηλεφωνούν την επόμενη ημέρα και μου ζητάνε τα ΙΔΙΑ στοιχεία (ταυτότητα, ΑΦΜ κ.ο.κ.).
  - «Μα τα έχω δώσει ηλεκτρονικά!»
  - «Τα θέλουμε για επαλήθευση.»
  - (άφωνος) ?#$*%$*$%^@#$
  - «Θα σας στείλουμε και ένα email με έγγραφα για να συμπληρώσετε. Όπως ταυτότητα.»
  - «Μα τα έχω στείλει!»
  - «...» (άφωνη)
  - «Σε πόσες ημέρες θα έχω ρεύμα μετά την αίτηση».
  - «Δεν γνωρίζω, νομίζω μετά από 1-3 ημέρες».
 5. Πράγματι την επόμενη ημέρα μου στέλνουν να υπογράψω α) μία σύμβαση (μα αυτό δεν το έκανα με το πρόγραμμα που διάλεξα;!) β) Μία άσχετη Υπεύθυνη Δήλωση ότι αν έχω χρέος σε άλλη παροχή της ΔΕΗ μεταφέρεται στη νέα σύμβαση γ) Δήλωση GDPR. Τώρα διαπιστώνω πως το email έρχεται από την COSMOTE και όχι από την ΔΕΗ! Τα στέλνω Παρασκευή ΠΡΩΙ.
 6. Περιμένω δύο ημέρες ημέρες. ΠΑΛΙ ΤΙΠΟΤΑ.
 7. Την Τετάρτη στέλνω email και μου ζητάνε ακόμη μία Υπεύθυνη Δήλωση ότι θέλω ρεύμα για την τάδε παροχή στην διεύθυνση τάδε κάτι που έκανα ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ!
 8. Την Παρασκευή μου στέλνουν email πως αν σε 3 ημέρες δεν τους στείλω την Υπεύθυνη Δήλωση (τους την είχα στείλει την Τετάρτη) θα απορίψουν την αίτηση! Έτσι στέλνω ένα καθόλου ευγενικό email το Σάββατο και την Κυριακή μου στέλνουν sms (εμ, βέβαια, το email τζάμπα είναι!) πως το αίτημα για την παροχή τάδε στάλθηκε στην ΔΕΗ.
 9. Επειδή δεν ήξερα ποιο ήταν το πρόβλημα και να μην ακυρωθεί η αίτηση τηλεφωνώ την Τρίτη και μου λένε πως η αίτηση είναι ενεργή από την Δευτέρα και σε 48 ώρες από την Δευτέρα θα έχω ρεύμα. Όντως την Τρίτη είχα ρεύμα.

Αριστεία είναι να ενημερώνεις τουλάχιστον για τα επόμενα βήματα.

Αριστεία είναι να χρειάζεται μόνο το ΕΝΑ (1) βήμα.

Αριστεία είναι να κάνεις καλύτερες τις υπηρεσίες και όχι χειρότερες! Παλαιότερα είχες ρεύμα σε μερικά λεπτά, ενώ τώρα σε 48 ώρες και με την agile μέθοδο του outsourscing στην cosmote πήγαν στις 17 ημέρες!

Τελικά οι άριστοι καταστρέφουν. Ώπου είπα την ιστορία μου είπαν: πήγαινε αλλού. Ε, αυτό θέλει ο Χατζηδάκης και η αριστεία. Να πας αλλού, άσχετο που φέτος εξ' αιτίας τους τριπλασιάστηκε το ρεύμα και έχουμε το ακριβότερο στην Ε.Ε.! Ο λόγος: καταργούν τον φθηνό λιγνίτη, ανέβηκε το αέριο που καίνε οι ΑΛΛΟΙ και έτσι ακριβαίνουν όλα. Βάλε και τις ρήτρες καυσαερίων: τα κατάφεραν. Μπίζνες για τους φίλους τους. (πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών.

Δώρο οι αυξήσεις στα golden boys της ΔΕΗ.

Bonus: ΟΣΕ, Συντάξεις

Ο ΟΣΕ ακριβότερος και με λιγότερα δρομολογία. Φτάνει μέχρι την Δράμα, δεν υπάρχει τρένο για Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξαδρούπολη, Διδυμότειχο! Συντάξεις: Δίνουν τις επικουρικές σε ιδιώτες και σε χρηματιστήριο. Χαρά για τα Golden Boys.

Πρώτη δημοσίευση: Σεπτέμβριος 2021

Τυχαία εικόνα

1982_warrior.jpg

You are here with: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
Your IP: 35.175.107.142

Made in Linux :)

Hits: 452
Hello robot CCBot!

Φόρτος CPU: 0.05 | 0.06 | 0.01