Η ακροδεξιά / εναλλακτική δεξιά / ψεκασμένη δεξιά προπαγάνδα στο διαδίκτυο

Τώρα που γράφω την ιστοσελίδα σκέφτομαι πως θα έπρεπε να φτιάξω μία βάση δεδομένων με τις κατηγοροποιήσεις: ακροδεξιά, εναλλακτική δεξιά (alt right), ψεκασμένη δεξιά και δωράκι: θρησκοληπτική δεξιά, χορτοφοβικοί και οικολογοφοβικοί. Ίσως τελικά όλοι αυτοί είναι κοινωνιοπαθείς, απλούστερα αμόρφωτοι, ή ατόφιοι βλάκες (η μειοψηφία).

Ή έχει κυριεύσει η βλακεία το διαδίκτυο όπως προέβλεψε ο Ουμπέρτο Έκο, ή - όπως πιστεύω χωρίς να έχω στοιχεία - γίνεται προπαγάνδα. Ενώ δεν έχω δει ποτέ ακροδεξιά video στο YouTube συνέχεια μου βγαίνουν ακροδεξιές προτάσεις. Είπα κάποια να τα σχολιάσω, αφού είμαι σίγουρος πως πολλοί έχουν χάψει την προπαγάνδα.

Όλοι ίδιοι είναι, οι κόκκινοι φασίστες

Hitler is leftist. Ο Χίτλερ είναι αριστερός, ο Χίτλερ πολεμούσε τον Καπιταλισμό. Έτσι λέει το video. Πολλοί τα πιστεύουν στην Ελλάδα (και στον πλανήτη) και ας γράφει η Wikipedia τα αυτονόητα: far-right totalitarian political ideology (ακροδεξιά απολυταρχική πολιτική ιδεολογία). Τί και αν ένας από τους τελευταίους πολέμους του Χίτλερ ήταν με την Κομμουνιστική Ρωσσία. Στο τέλος ο ομιλητής λέει πως οι διαμαρτυρόμενοι είναι φασίστες. Σας θυμίζει τα Ελληνικά κανάλια και την (απεχθή) θεωρία των δύο άκρων; Τα κανάλια (αλλά και παγκόσμια όπως βλέπουμε) επίτηδες μπερδεύουν απολυταρχικές πολιτικές (κομμουνιστές και νεοναζί) και τα βαφτίζουν αντί για απολυταρχικά, φασιστικά. Αυτό ΔΕΝ γίνεται τυχαία. Δεν θέλουν να γίνει κτήμα πως οποιοδήποτε σύστημα όταν εφαρμόζεται αυστηρά, γίνεται απολυταρχικό. Ένα παράδειγμα είναι η ποσόστωση στα φύλλα. Ενώ έχει καλό σκοπό (να εκπροσωπούνται επαρκώς και οι γυναίκες στην πολιτική), η εφαρμογή τελικά είναι απολυταρχική αφού αποκλείει αιρετούς λόγο φύλου (ρατσιστικό).

Απολυταρχικές συμπεριφορές έχουμε και σε δημοκρατικά καθεστώτα αλλά δεν τα λέμε φασιστικά. Βλ. Γκουαντάναμο, wiki leaks (Julian Assange), predator (στην Ελλάδα και άλλες χώρες) και Μυστικές Υπηρεσίες σε ΟΛΑ τα κράτη.

Γιατί είναι ηλίθιο να λες τους κομμουνιστές κόκκινους φασίστες; Για πολλούς λόγους.

1. Οι κομμουνιστές δεν πιστεύουν πως πρέπει να ζήσει μόνο μία «αρία» φυλή. Αντίθετα θέλουν όλες οι φυλές του πλανήτη να ζήσουν (τα αυτονόητα δηλαδή) και να μοιράζεται τον πλούτο του. Με το δεύτερο μπορείτε να διαφωνήσετε, αλλά όποιος διαφωνεί με το πρώτο είναι νεοναζί.

2. Οι κομμουνιστές δεν θέλουν να σκοτώσουν εβραίους, παράλυτους, ρομά (βλ. 1). Οι ναζί τους σκότωναν. Οι νεοναζί πιστεύουν πως άλλες φυλές είναι κατώτερες και πρέπει να τους υπηρετούν ή να μην ζουν. Ο κομμουνισμός πρεσβεύει το ανάποδο. Όλοι ζούμε και μάλιστσα με την ίδια πρόσβαση στα παράγωγα της κοινωνίας.

3. Οι κομμουνιστές πιστεύουν στην εξουσία του λαού, οι νεοναζί στον στρατιωτικό αρχηγό: δικτακτορία.

4. Οι κομμουνιστές είναι άθρησκοι οι ναζί παγανιστές (στην Ελλάδα συχνά δωδεκαθεϊστές). Αυτό - προφανώς - δεν σημαίνει πως οι άθρησκοι είναι κομμουνιστές ή οι δωδεκαθεϊστές νεοναζί.

5. (Αυτό είναι το καλύτερο). Κομμουνισμός δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Ούτε στην Σοβιετική Ένωση, ούτε στην Κίνα, ούτε στην Βόρεια Κορέα. Και στα τρία μέρη είχαν (στην Βόρειο Κορέα ακόμη έχουν) σοσιαλισμό. Δηλαδή κυβέρνηση κοινωνικής πρόνοιας, η οποία στο τέλος πρέπει να δώσει την εξουσία στον λαό και αυτός να αποφασίζει με τα ΛΑΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ πως θα κυβερνιέται η χώρα. Το ενδιαφέρον είναι πως ο Hitler έλεγε πως είναι σοσιαλιστής και οι κομμουνιστές έχουν κλέψει τον όρο παγκόσμια.

Ben Shapiro

Ben Shapiro, αυτός έχει εμφανιστεί πολλές φορές και έχω την υπόνοια πως είναι δημοφιλής. Λέει πως δεν υπάρχει ρατσισμός στην Αμερική και μάλιστα ρίχνει το φταίξιμο στα μαύρα παιδιά. Μα τα μαύρα παιδιά έχουν χειρότερη ζωή (και μεγαλύτερη εγκληματικότητα) αφού οι γονείς τους τα προσφέρουν χειρότερη ζωή.

Δυστυχώς έχουμε φτάσει στο σημείο που πρέπει να γίνονται έρευνες για τα αυτονόητα. Έρευνα (archive) έδειξε πως φτωχές μητέρες με οικονομική ενίσχυση για τον 1ο χρόνο των μωρών τους, άλλαξαν την εγκεφαλική λειτουργία των μωρών με δυνατή γνωστική ανάπτυξη. Ακόμη μία αναφορά εδώ (archive). Το ίδιο video το έχουν ανεβάσει και 2η φορά. Χωρίς να το ξαναψάξω πέρασε από μπροστά μου.

Γυναίκες κακόψυxες, άντρες καλόψυχοι

Εμετικό βίντεο που παίρνει και συγκρίνει καφρίλες γυναικών με αγαθές πράξεις αντρών. Θαρρείς και ΟΛΟΙ οι άντρες κάνουν καλές πράξεις και ΟΛΕΣ οι γυναίκες κακές. Το αστείο είναι πως εδώ και δεκαετίες σταμάτησα να βλέπω ποδόσφαιρο επειδή ΔΕΝ υπάρχει fair-play. Οι ποδοσφαιριστές όταν τους συμφέρει με το παραμικρό άγγιγμα πέφτουν.

Μία λέξη δημιουργεί εσκεμμένη παρεξήγηση

Εδώ βρίσκω και τους δύο ομιλητές λάθος αν και το video εμφανίζει «νικητή» τον άνδρα. Το δε όνομα του καναλιού: masculinity (αρρενωπότητα) - ασχολίαστο. Την γυναίκα την βγάζω λάθος επειδή δεν μπόρεσε να υποστηρίξει την επιλογή της και ούτε έβαλε τον άνδρα να απαντήσει στο ερώτημά της: Τον ρώτησε «Ποιός είναι ο κυρίαρχος λόγος θανάτου των έγκυων». Ο άντρας αλλάζει το ερώτημα για να ρεζιλέψει την συνομιλήτρια και όχι για να γίνει συζήτηση. Ενώ είναι αποδεδειγμένα επιστημονικά τί είναι ο ομοφυλοφιλία, μπαίνουν σε μία διαλεκτική δημοτικού. Ομοφυλόφιλος είναι αυτός που έχει μυαλό του άλλου φύλλου. Αυτό που λέμε αγοροκόριτσο. Δηλαδή κορίτσι που όμως του αρέσουν αντρικές δραστηριότητες. Δεν λέμε το ανάποδο: κοριτσοαγόρι, διότι προφανώς η κοινωνία θεωρεί μειονέκτημα ένα ανδρικό σώμα να αρέσκεται σε θηλυκές δραστηριότητες. Έτσι ΔΕΝ είναι παράξενο μία έγκυος γυναίκα να αισθάνεται άνδρας. Ο καθένας μπορεί να αισθάνεται όπως θέλει αρκεί να μην μας ενοχλεί. 2023 και ακόμη δεν τα λύσαμε τα αυτονόητα :) Οι επιστήμονες έχουν βγάλει ποσοστό 10% της ομοφυλοφιλίας. Τεράστιο: ένας στους 10 είναι ομοφυλόφιλος. Το 2017 στην Αμερική δηλώνουν ποσοστά ομοφυλοφιλίας 8.2% (βλ. πίνακα) και λένε πως τα αίτια είναι γενετικά, ορμονικά (αυτό διάβασα σε βιβλίο), περιβαλλοντικά και όχι επιλογή! Με άλλα λόγια δεν μπορείς να αρνηθείς κάποιον που αισθάνεται γυναίκα πως δεν είναι γυναίκα.

Οι κακοί χορτοφάγοι

Οι vegans (χορτοφάφοι) καταστρέφουν περισσότερο το περιβάλλον. Αυτό φυσικά είναι μία μπούρδα. Εδώ ένας πίνακας (archive) που βάζει τα πράγματα στην θέση τους. Επικεντρώνεται επίτηδες στο Tofu, που ίσως να είναι το ίδιο προβληματικό με την κρεατοφαγία. Είναι τυρί από σόγια αν κατάλαβα σωστά. Δεν έχω δει κανέναν χορτοφάγο να τρώει, ενώ είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως η κτηνοτροφία είναι το βλαβερέστερο φαγητό για τον πλανήτη (οικολογικό αποτύπωμα) και μάλιστα το αγελαδινό κρέας είναι πρόβλημα αφού ακόμη και τα αέρια (καλά διαβάσατε) των αγελάδων συμβάλλων στην κλιματική αλλαγή (NASA - archive).

Υπάρχει μόνο μία θρησκεία για τα φύλα: η χριστιανική!

Του αναφέρει για αρχαιότερες θρησκείες του Χριστιανισμού ώπου αναγνωρίζουν έως έξι φύλα και αυτός απαντάει με την βίβλο και την Αδάμ και την Εύα. Η ομιλίτρια σαστίζει αντί να του επισημάνει το λάθος του και ο ακροατής νομίζει πως έχει δίκιο ο άντρας. Ο άντρας γίνεται τόσο γελοίος που φέρνει ως παράδειγμα ταινία της Disney (Μουλάν).

Αυτό το φαινόμενο το ονομάζω χορτοφοβία. Όπως φοβούνται άθεους, ομοφυλλόφιλους ως κακούς ανθρώπους, θεωρούν κακούς και τους χορτοφάγους. Εκτός και αν από πίσω κρύβεται κανένα οικονομικό συμφέρον εκτός από ατόφια βλακεία. Επίσης υπάρχει και οικολοφοβία. Συχνά-πυκνά ακούω: «οι οικολόγοι φταίνε».

Οι γυναίκες να συμμετέχουν στις αποφάσεις

Του λέει πως πρέπει να συμμετέχουν περισσότερες γυναίκες στις αποφάσεις και αυτός απαντάει πως πρέπει οι γυναίκες να συμμετέχουν σε ΟΛΕΣ τις δουλειές.

Ο επιχειρηματίας παίρνει το ρίσκο, ο εργάτης να μην έχει απαιτήσεις

Ben Shapiro - Πουλάει το παραμύθι πως οι επιχειρηματίες παίρνουν ρίσκο. Αυτά τα λένε Έλληνες ψευτοφιλελεύθεροι από τα πρώτα μνημονιακά χρόνια (και έχουν πείσει την πλειοψηφία. Στην πραγματικότητα όταν χάνουν παίρνουν επιδοτήσεις από το κράτος (από όλους δηλαδή). Τα κέρδη δικά τους, η χασούρα όλων.

Δηλαδή ο καπιταλισμός ενισχύει τους μεγάλους και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες τους καταστρέφει προς όφελος των μεγάλων.

Τι να πεις.

Και η προπαγάνδα θα συνεχίζεται.

Πρώτη δημοσίευση: Ιούλιος 2023
Οκτώβριος 2023: Οι επιχειρηματίες παίρνουν ρίσκο.

Τυχαία εικόνα

1937_06_Sleep.jpg

You are here with: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
Your IP: 35.175.107.142

Made in Linux :)

Hits: 82
Hello robot CCBot!

Φόρτος CPU: 0.03 | 0.05 | 0.01