Ιστορία τεχνοφοβίας, ιδιοτέλειας, τυφλού-οπαδισμού, άγνοιας ή και βλακείας

Σε ένα σχολείο παρέλαβαν 10 laptop μετά από διαγωνισμό από προδιαγραφές υπουργείου.

Πήγε υπάλληλος (πωλητής) της εταιρίας να τα παρουσιάσει (το απαιτούσε το υπουργείο). Είπε με ποιό κουμπί ανοίγει ο υπολογιστής, πως κλείνει (ήταν καλή ευκαιρία να ελεγθούν οι βασικές λειτουργίες του υπολογιστή: ότι δουλεύει) και για τις επιλογές λειτουργικών (dual boot) κατά την εκκίνηση (Windows 7 professional και Ubuntu-11.04). Εκείνη την στιγμή κάποιος ρώτησε τί είναι το ubuntu. Ο υπάλληλος απάντησε πως δεν χρειάζεται να ασχοληθούν, επειδή δεν το χρησιμοποιεί κανείς και εγκαταστάθηκε επειδή το ζήτησε το υπουργείο. Επίσης είπε να μην φορτίζονται ταυτόχρονα τα 10 φορητά στο ειδικό ερμάριο για να μην πέσει το ρεύμα.

Μετά ανέλυσε την δημιουργία λογαριασμού απλού χρήστη και administrator στα Windows. Αφού πέρασε μία... ώρα έτσι κάποιος ρώτησε αν μπορούν να μπουν στο ubuntu για να δουν τί είναι.

Επειδή κάποιος βαρέθηκε να ακούει μία ώρα για την δημιουργία χρηστών στα Windows, ήδη εξηγούσε σε μία συνάδελφο πως να βάζει εκπαιδευτικά προγράμματα από το κέντρο λογισμικού του ubuntu και είχε ενθουσιαστεί με μερικά εκπαιδευτικά προγράμματα. Ρωτούσε αν μπορεί να βάλει και στο σπίτι της. Βρήκε χρήσιμα τα πολλαπλά desktop και την γρήγορη εγκατάσταση των προγραμμάτων (χωρίς να βάζεις cracks ή να αγοράζεις και κυρίως με την ελευθερία να τα χρησιμοποιούν οι μαθητές στο σπίτι τους).

Κάποιος που δεν είχε δει καθόλου το ubuntu ρωτάει:
-Σε τί είναι χρήσιμο το ubuntu;
-Φτιάχνουν trojan για τα Windows μ' αυτό και γίνονται zombies.

Για ημέρες ήταν το αστείο με τον πληροφορικάριο αν και οι 17 συνάδελφοι τρομοκρατήθηκαν και μονολόγησαν: «Α.., άρα δεν δουλεύουμε με ubuntu.»

Δυστυχώς δεν ρώτησε κανείς την γνώμη του πωλητή για το MacOS. :(

Όποιος απορεί από ποιά εταιρία ήταν ο υπάλληλος, μπορεί να υποθέσει ή να ρωτήσει τον συγγραφέα του παρόντος ιστοχώρου :)

Τυχαία εικόνα

pantzoyri_s.jpg

You are here with: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
Your IP: 35.175.107.142

Made in Linux :)

Hits: 5643
Hello robot CCBot!

Φόρτος CPU: 0.15 | 0.15 | 0.09