Πολιτικός οδηγός για ανίδεους ψηφοφόρους

Χρειάζονται πολλές απαραίτητες διευκρινήσεις για αυτό τον οδηγό. Έίναι ένας μπούσουλας, όχι ακριβής αποτύπωση της πραγματικότητας ή των θέσεων των κομμάτων. Για διευκόλυνση βάζω δεσμούς από θέσεις ή προγράμματα των κομμάτων.

Δεξιά κόμματα (ΝΔ, Ελληνική Λύση, Εθνική Δημιουργία, Φιλελεύθερη Συμμαχία κ.ο.κ.) είναι αυτά που πιστεύουν στην μικρή φορολόγηση των πλουσιών, ώστε αφού γίνουν πλουσιότεροι θα δώσουν μεγαλύτερους μισθούς. Τα πάντα ιδιωτικά (νεοφιλελευθερισμός): υγεία, παιδεία, δρόμοι, λιμάνια, ενέργεια. Υποστηρίζουν ζάμπλουτους με επιδοτήσεις και άλλα ευνοϊκά μέτρα. Μικρότερο έως ανύπαρκτο κράτος. Δημόσια έργα γίνονται από ιδιωτικούς εργολάβους και όχι από το Δημόσιο. Εδώ θα βρείτε κόμματα που είναι φιλελεύθερα κοινωνικά (Φιλελεύθερη Συμμαχία) και άλλα που ΔΕΝ είναι (Ελληνική Λύση)

Ανάμεσα αριστερά και δεξιά (ΠΑΣΟΚ). Στην πραγματικότητα κυμαίνονται από Αριστερά (Παπανδρέου) έως Δεξιά (Σημίτης).

Αριστερά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25, κ.ο.κ.): είναι αυτά που πιστεύουν στο κοινωνικό κράτος. Ο ΣΥΡΙΖΑ τα παίρνει από βολεμένους και πλούσιους αλλά όχι ζάμπλουτους και τα μοιράζει σε φτωχότερα στρώματα ή τα κάνει υποδομές (Υγεία και άλλα). ΚΚΕ τα παίρνει καθολικά από όλους με στόχο μετά τον σοσιαλισμό να έρθει η άμεση δημοκρατία με την λαοκρατία. Στην ΕΣΣΔ δεν κατάφεραν να φτάνουν στον κομμουνισμό παρά στον σοσιαλισμό.

Πάμε 3D τώρα

Τέρμα τα αριστερά δεξιά (οι δύο διαστάσεις), πάμε στα τρισδιάστατα να ζαλιστούμε λίγο. Το ΜΕΡΑ 25 εστιάζει και στα παγκόσμια μονοπώλια, αλλά και την Ευρωπαϊκή πολιτική (θέλει μία ευρώπη με περισσότερο κοινωνικό κράτος και όχι νεοφιλελεύθερη).

Κάποιοι λένε πως υπάρχει Λαϊκή Δεξιά. Ποτέ μου δεν κατάλαβα τί σημαίνει αυτό. Ίσως ένα κόμμα όπως του Βελόπουλου ή των Ανεξάρτητων Ελλήνων πάνε σε αυτή την κατηγορία.

Υπάρχουν και νεοφασιστικά κόμματα, ή και κρυφοφασίτες, που κρύβονται πίσω από «πατριωτισμό». Οικονομικά: δεξιά κόμματα.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Απ' οσο κατάλαβα αναρχικοί. Ένα βήμα μετά τον κομμουνισμό. Η απόλυτη ελευθερία.

Οικολογικά κόμματα (Οικολόγοι πράσινοι): Απ' όσο έχω προσέξει όλα αριστερά, αλλα με έμφαση στην οικολογία.

Λευκό / άκυρο / αποχή: ενισχύουν τα μεγάλλα κόμματα. 2023 και ακόμη δεν το έχουν καταλάβει κάποιοι. Αν στα 100 άτομα ψηφίσουν οι 9 σκοτάδι και 1 φως τότε τότε έχουμε 90% σκοτάδι 10% φως. Τα αποχή / λευκά / άκυρα μετρώνται αλλά δεν λογαριάζονται στα ποσοστά εδρών.

Υποψήφιοι

Και αφού διαλέξατε κόμμα, διαλέξτε και υποψήφιους. Διαβάστε βιογραφικά.

20 Μαΐου 2023

Τυχαία εικόνα

misfitII.png

You are here with: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
Your IP: 35.175.107.142

Made in Linux :)

Hits: 117
Hello robot CCBot!

Φόρτος CPU: 0.03 | 0.05 | 0.04