Οι καλύτερες πίστες - για νοικιάρικα - kart στην Ελλάδα

Υπερβολικός ο τίτλος. Δεν πήγα σε όλες τις πίστες με νοικιάρικα καρτ στην Ελλάδα, αλλά έχω την εντύπωση πως πήγα στις καλύτερες σε αρκετές. Απ' ότι μου είπαν η καλύτερη απ' όλες τις πίστες είναι κοντά στα Μέγαρα, όχι η πίστα στα Μέγαρα. Δυστυχώς δεν έχω πάει. Είμαι μανιακός με τα καρτ και όταν ταξιδεύω - αν είναι καλός ο καιρός - επισκέπτομαι όποια πίστα μπορώ.

Η σύντομη απάντηση για την καλύτερη πίστα - όπως πάντα σε παρόμοια ερωτήματα - δεν υπάρχει. Ξεχωρίζω όμως δύο τρεις τέσσερις που θα μπορούσαν να είναι οι καλύτερες. Μου άρεσαν το Kartodromo το Drive Park, το Λάρισα Extreme Karts και στην μακρυνή Δράμα το Kart Club. Στίγμα / συντεταγμένες: 41.136145,24.17962 για Kart Club Drama. Πλοήγηση με: Google Maps Apple Maps Here Maps OSMand maps.net Open Street Map. Nα πάτε οπωσδήποτε. Βρήκα μόνο δύο μειονεκτήματα. Στο Kartodromo νομίζω (μόνο δύο φορές έτρεξα) πως η πίστα έχει φθαρεί και γλιστράει πολύ. Καλή αν σου αρέσουν τα ανάποδα τιμόνια :-) Στο Drive Park παραλίγο όλα να είναι τέλεια. Φαρδιά πίστα, γυρολόγιο, φοβερό κράτημα, αλλά το τιμόνι ασήκωτο. Θα πρέπει να το ελαφρύνουν. Αν πας γρήγορα, σε 5' τα χέρια σου αχρηστεύονται. Είναι κρίμα. Φαντάζομαι πως ο ιδιοκτήτης το κάνει επίτηδες για να σέβονται περισσότερο την πίστα οι επισκέπτες και να γίνονται λιγότερα ατυχήματα. Σε κάποιες στροφές ανεβαίνει απότομα η αδρεναλίνη. Να πάτε και στις τρεις (τουλάχιστον).

Σχόλια ανά πίστα

Ξεκινάω από Νότια Ελλάδα και ανεβαίνω προς την Βόρεια. (δεν έχω πάει σε Σέρρες [facebook], αλλά και σε πολλές άλλες).

Σχόλια γι' αυτές που έτρεξα (με νοικιάρικα). Δίπλα ο βαθμός. Άριστα είναι το 5 (και δεν πήρε καμία). Εντάξει, έβαλα στην Δράμα, επειδή ήταν ευχάριστη έκπληξη.

Μέγαρα 3/5 (μακρυά από Αθήνα)

Λόγω ονόματος νόμιζα θα μου άρεσαν τα Μέγαρα, αλλά δυστυχώς - για νοικιάρικο - δεν βοηθάει η χάραξη της πίστας. Τουλάχιστον αυτό κατάλαβα από κουβέντα με τον άνθρωπο της πίστας. Το γρανάζι είναι κοντό για τις αργές στροφές (τα νοικιάρικα έχουν μία ταχύτητα) και στην ευθεία μπαίνει γρήγορα ο κόφτης.

Kartodromo 4/5 (ας πούμε Αθήνα) - 2012

Μου άρεσε η χάραξη στο kartodromo, μου φάνηκαν καλά και τα kart. Έτρεξα μία μέρα, νομίζω δύο φορές. Μου φάνηκε λιωμένη η πίστα επειδή μπαίνουν μέσα και αυτοκίνητα. Μάλλον γλιστρούσε παραπάνω από το φυσιολογικό, αλλά ήταν στα όρια του ενοχλητικού.

Ο χρόνος μου (ήταν βράδυ) 1:11. Στίγμα / συντεταγμένες: 38.17838,23.85626 για Kartodromo. Πλοήγηση με: Google Maps Apple Maps Here Maps OSMand maps.net Open Street Map.

Λάρισα Extreme karts

Δεν πήγα, δεν ξέρω αν λειτουργεί. Μου είπαν στο Κουλούρι πως δεν λειτουργεί. Facebook, αφιέρωμα 2021, ε... μάλλον λειτουργεί. Δεν είμαι σίγουρος αν είναι σωστό το στίγμα: Στίγμα / συντεταγμένες: 39.66066,22.40858 για ΙΣΩΣ: Λάρισα Extreme Karts. Πλοήγηση με: Google Maps Apple Maps Here Maps OSMand maps.net Open Street Map. επικοινωνία.

Κουλούρι (Λάρισα) 3,5/5 - 2014

Ενδιαφέρουσα πίστα και πολύ ωραίος ο ιδιοκτήτης. Μου μιλούσε με νοσταλγία για τις καλές μέρες - προ κρίσης - όπου μετά τα μπουζουκομάγαζα, τα ξημερώματα (!), ήταν γεμάτη η πίστα. Μάλλον την κρατάει από hobby - όπως και οι περισσότεροι ιδιοκτήτες. Ίσως μονότονη χάραξη, αλλά με μπέρδεψε πάρα πολύ - και μου άρεσε, αφού δεν καταλάβαινα ποιές είναι οι καλύτερες γραμμές. Νομίζω άριστη επιλογή για παρέα. Αν και με 3,5 βαθμούς την προτείνω. Στίγμα / συντεταγμένες: 39.698672,22.443135 για Kart Κουλούρι. Πλοήγηση με: Google Maps Apple Maps Here Maps OSMand maps.net Open Street Map (Google Maps) Τηλ.: 2410541230

Kart στην Παραλία Κατερίνης 2/5

Πίστα μεταξύ Luna Park και πίστας. Καλή για παρέα - όπως και όλες - αλλά νομίζω δεν είναι καλή για να πας πολλές φορές μόνος. Για μια-δυο φορές, έχει πλάκα. Στίγμα / συντεταγμένες: 40.25718,22.59086 για Kart Παραλία Κατερίνης. Πλοήγηση με: Google Maps Apple Maps Here Maps OSMand maps.net Open Street Map.

Go Kart Center 3/5 (Θεσσαλονίκη, κάτω από το Magic Park, κοντά στο "Cosmos")

Είχα πάει πριν πολλά χρόνια (ίσως το 2006) και δεν τόλμησα να ξαναπατήσω. Ήταν παιδική, μικρή και γλιστρούσε σε βαθμό που δεν μπορούσα να οδηγήσω. Δεν νομίζω να άλλαξε κάτι. Πέρασα απ' έξω τυχαία τον Απρίλιο του 2017 και μου φάνηκε αγνώριστη. Είχε πολύ κόσμο, 20-30 άτομα. Πρέπει να είναι καλή, έχω σκοπό να πάω σύντομα. Στίγμα / συντεταγμένες: 40.55331,22.987217 για Go Kart Center. Πλοήγηση με: Google Maps Apple Maps Here Maps OSMand maps.net Open Street Map.

Πράγματι αγνώριστη η πίστα, έτρεξα μόνο το διπλό με μονό και διπλό, αλλά απογοητεύτηκα επειδή έχουν χαμηλά τον κόφτη. Τελική ταχύτητα μόλις 55km/h ενώ στο Ρύσιο πιάνω 75km/h. Παρ' όλα αυτά είναι τέλεια επιλογή για παιδιά ή για διπλό. Οργανωμένη πίστα, καλοδιατηρημένα και σύγχρονα kart, με ωραία σχεδίαση της πίστας, άψοξο προσωπικό, άριστος εξοπλισμός (ζώνες τεσσάρων σημείων(!) στο διπλό), άριστη επιλογή για όλα τα παιδιά, ακόμη και για μικρά αφού έχει και πάρκο! ΑΛΛΑ: μπορεί να ήμουν άτυχος, αλλά δυστυχώς το kart που έτρεξα είχε περιορισμό στο γκάζι. Ενώ με το διπλό έκανα χρόνο 41'' στο μονό έκανα μόνο 39''. Ο φίλος μου έκανε 36'' και είμαστε ισοδύναμοι οδηγοί. Ήλπιζα πως επειδή είναι καλοδιατηρημένα τα καρτ να είναι ομοιόμορφα, αλλά δυστυχώς σε καμμία πίστα δεν βρήκα ομοιόμορφα καρτ και εδώ το γκάζι είναι πολύ περιορισμένο. Ακόμη ένα ελλάτωμα η μικρή διαδρομή της πίστας, η υποχρέωση να πληρώνεις το ελάχιστο για 10' (και όχι π.χ. 5-6'). Τα χέρια μου άντεξαν στα 10 λεπτά, αλλά με ξενέρωσε η ελάχιστη επιτάχυνση. Το βρήκα ακριβό. 11€ τα 10 λεπτά, ή 9€ κάθε Πέμπτη, Δευτέρα τα παιδιά με 8€ και οι Φοιτητές Τρίτη με 9€. Το διπλό κοστίζει 14€ τα 10 λεπτά. Αν και ακριβό αξίζει την επίσκεψη, αλλά δεν θα πάω ξανά για το μονό Τελικά ξαναπήγα διότι πήγα για ένα παιδί και είδα πως ενεργοποίησαν την χρονομότρηση και την καταχώρηση online! Εδώ βλέπετε το profil μου (αισθανθείτε ελεύθερα να με προσθέσετε ως φίλο ή να με καλέσετε σε challenge). Σε κάθε δεύτερο εισητήριο σου δίνει έκπτωση, οπότε αν τρέχεις δύο φορές, στην πράξη η τιμή βγαίνει 19€ τα 20 λεπτά (αντί για 22€). Έχουν ημέρες προσφορών. Περισσότερα στην ιστοσελίδα τους.

Εξελίξεις (Απρ-2018)

Στο go-kart Center έφτιαξαν το σύστημα χρομομέτρησης και βάζουν OnLine τα αποτελέσματά σου!. Τέλειο! Το ανακάλυψα τυχαία και είναι ο λόγος που έτρεξα πάλι με μονό. Μπορείτε να κάνετε από το σπίτι σας λογαριασμό στο racefacer.com.

Αν και ξενέρωσα με την τελευταία φορά που έτρεξα με μονό επειδή έμπαινε κόφτης, ξαναδοκίμασα και πήγα να πάρω το καρτ με τον δυνατότερο κινητήρα. Αλλά μου είπαν πως πρώτα πρέπει να κάνω χρόνο κάτω από 39''. Μου φάνηκε πως θα είναι εύκολο, αλλά έκανα - πάλι - 39.9''! Δεύτερη φορά που ξενέρωνα. Είναι αλήθεια πως το καρτ που έτρεχα δεν ήταν καλοστημένο αφού είχε υποστροφή, αλλά δεν φαντάστηκα πως θα ήμουν τόσο αργός. Το ενδιαφέρον είναι πως η εφαρμογή τους κατευθείαν με ανέβασε στην ανώτερη κατηγορία, προφανώς επειδή έκανα «καλό» χρόνο με την 1η μου χρονομονετρημένη δοκιμή.

Παλιά μαντάτα - δεν ισχύουν τον Απρ του 2018

Ενδιαφέρουσα η δυνατότητα για αγώνες με νοικιάρικα ετεροχρονισμένα, διαβάστε λεπτομέρειες εδώ. Δωρεάν είναι, οπότε δηλώνετε συμμετοχή στον κατασκευαστή. Δυστυχώς μου είπαν πως δεν λειτουργεί η χρονομέτρηση (Μάιος 2017) και δεν ήξεραν να μου πουν αν / πότε θα την επισκευάσουν. Αν θέλετε δηλώστε συμμετοχή μήπως ενεργοποιηθούν. Στο πεδίο της πίστας (στο προηγούμενο link), ψάξτε για enter αντί για center. Στοιχεία επιδόσεων εδώ. Τώρα αναφέρουν ως ταχύτερο γύρο τα 38'' (ενώ φίλος έκανε 36''). Έκανα με διπλό 41''.

Νέο Ρύσιο (Drive Park) 4.5/5 (περίχωρα Θεσσαλονίκης, 15-20' λεπτά)

Η αγαπημένη μου πίστα. Φαρδιά, με καταγραφή χρόνου σε γυρολόγιο (πρέπει να το ζητήσετε), ωραία καρτ - εμφανισιακά φαίνονται ερείπια αλλά δεν είναι. Μοναδικό ελάττωμα το ασήκωτο τιμόνι (Ιούλιος 2019: το ελάφρυναν ή δυνάμωσα! Οκτώβριος 2021, το ξαναελάφρυναν ή ξαναδυνάμωσα!) - αν πας γρήγορα. Σε 5' λεπτά αχρηστεύονται τα χέρια σου - αν πας γρήγορα (δις). Μην νομίζετε πως είμαι γκρινάρης και ο αγύμναστος David Coulthard, τα ίδια έλεγε. Φαντάζομαι κάποιος καλογυμνασμένος δεν θα έχει πρόβλημα. Στίγμα / συντεταγμένες: 40.5144675,22.992582 για DrivePark. Πλοήγηση με: Google Maps Apple Maps Here Maps OSMand maps.net Open Street Map. Η καλύτερη πίστα που έχω τρέξει.

Ο χρόνος μου 1 λεπτό και 11 δευτερόλεπτα 1 λεπτό, 8 δευτερόλεπτα και 500 χιλιοστά. Ο καλύτερος χρόνος που έγινε ποτέ με νοικιάρικο είναι 1:05 (μου είπαν πως αποκλείεται να ξαναγίνει) και ο καλύτερος γενικά είναι το 1:07. Δηλαδή είμαι 4 1.5 δευτερόλεπτα πίσω. Θεωρείται ένας αιώνας, έχω ελπίδες.

Πίστα Καρτ Volan: Λαγκαδάς 4/5 (20'-30' από Θεσσαλονίκη, πριν το Κολχικό)

Ωραία καρτ (270cc), καλό κράτημα, ωραιο στήσιμο. Γλυστράει λίγο η πίστα, αλλά παλαιότερα την έβρισκα βαρετή, όχι τώρα με τα μεγαλύτερα καρτ. Τιμή 14€ τα 10'. Αν δεν πάτε με δικό σας full face πρέπει να αγοράσετε ένα με 3€ από τους ίδιους: μέτρο για τον covid-19. Βρίσκω ακριβά τα 14€ διότι δεν δίνουν την δυνατότητα να τρέξεις 5', αν και αξίζει τα χρήματα το 10λεπτο. Έχουν ένα ωραίο σύστημα επικοινωνίας για αρχάριους με walkie-talkie ώστε να βοηθάνε με συμβουλές. Στίγμα / συντεταγμένες: 40.74839,23.1049 για Pista Kart Volan. Πλοήγηση με: Google Maps Apple Maps Here Maps OSMand maps.net Open Street Map. Τηλ.: 6980082763. Ανοιχτά Καθημερινές μετά τις 17:00. Σάββατο, Κυριακή 10:00 - 22:00. Για σιγουριά τηλεφωνήστε.

Σταυρός 3/5

Στον Σταυρό (από τον παλιό δρόμο για Καβάλα από Θεσσαλονίκη) υπάρχει μία μικρή πίστα κάρτ. Ωραία για παρέα, έχει δίχρονα για να νιώσεις λίγο Ayrton Senna με τον ήχο και το γρήγορο ανέβασμα, αλλά ως εκεί. Η πίστα είναι πολύ μικρή για να το ευχαριστηθείς. Λειτουργεί μόνο το καλοκαίρι, αλλά όλη ημέρα. Δυστυχώς πανάκριβη, 2€ ο γύρος! Βέβαια εμένα μου χάρισε έναν χυμό και δυο-τρεις γύρους. Ελπίζω να κάνει το ίδιο και με άλλους. Στίγμα / συντεταγμένες: 40.6689669,23.6689547 για Kart Σταυρός. Πλοήγηση με: Google Maps Apple Maps Here Maps OSMand maps.net Open Street Map.

Kart Club Drama (Δράμα) 5/5

Σίγουρα μία από τις καλύτερες πίστες για νοικιάρικο. Απίστευτα καλοστημένα καρτ, σε κουράζουν μόνο αν πας πολύ γρήγορα. Η μοναδική πίστα που μπόρεσα να οδηγήσω. Σε άλλες πάω λίγο ανεξέλεγκτος. Χωρίς κόφτη, τρομακτικές μερικές στροφές! Κάθε γύρο το μοτέρ ανέβαζε περισσότερες στροφές. Νομίζω θα ήταν τέλεια αν ήταν μεγαλύτερη η διαδρομή και καλύτερος ο τάπητας. Αντικειμενικά δεν είναι άριστη για 5 αλλά επειδή μ' ενθουσίασε το αξίζει. Μου άρεσε και το μέρος. Τα βλέπεις όλα πιάτο, περιποιημένος χώρος. Να πάτε, ΑΚΟΥΤΕ; ΝΑ ΠΑΤΕ! Βάλτε στο gps συντεταγμένες 41.1377, 24.1779 ΤΩΡΑ! Ανοιχτά κάθε μέρα μετά τις 17:00 (έως τις 20:00) και τα Σαββατοκύριακα από πρωί. Στίγμα / συντεταγμένες: 41.1357,24.17858 για Kart Club Δράμα. Πλοήγηση με: Google Maps Apple Maps Here Maps OSMand maps.net Open Street Map Απαράδεκτοι αν δεν πάτε! Και μετά για φαγητό στο Ελληνικόν, ή στην Αυλή του Ήδωνα, ή ώπου αλλού θέλετε.

Σέρρες 3.5/5

Ενδιαφέρουσα χάραξη, αλλά αργά τα καρτ (μόλις 58 χιλιόμετρα η μέγιστη ταχύτητα). Μπορεί ο λόγος της μικρής τελικής να είναι οι 2-3 επικίνδυνα κλειστές στροφές. Ωραίο στήσιμο για στροφές (γλυστρούσε αλλά σε λογικά πλαίσια), καλή πίστα για παρέα αλλά την βρήκα πανάκριβη. 3€ ο γύρος και 10€ οι 4 γύροι (αντί για 12€). Ρίξτε τις τιμές, ανεβάστε λίγο την τελική :-) Στίγμα / συντεταγμένες: 41.07342,23.51946 για Καρτ Σέρρες. Πλοήγηση με: Google Maps Apple Maps Here Maps OSMand maps.net Open Street Map.

Νεκρές πίστες (2014-15)

Δάτο (Καβάλα)

Δυστυχώς έκλεισε τον Νοέμβριο του 2015, ελπίζω να επαναλειτουργήσει. Συμβουλευτείτε την σελίδα στο facebook Kart Dato.
10-15 χιλιόμετρα από την Καβάλα, στο Δάτο είδα κάτι μοναδικό. Καρτ με δύο μοτέρ! Βαρύτερα αλλά πάλι γυρνάνε. Ο τάπητας παραμελημένος όπως και τα καρτ, αλλά μου άρεσε η χάραξη και το βασικό: απίστευτα χαμηλή τιμή. 5€ για 10λεπτά! Εντυπωσιακός ο ήχος από τους δύο κινητήρες. Μόνο ελλάτωμα το μικρό γρανάζωμα με χαμηλή τελική στα 60km/h. Βέβαια είναι σωστή επιλογή, επειδή υπάρχουν πολλές κλειστές στροφές και με μεγαλύτερο γρανάζωμα θα σερνόταν στο αργό μέρος της πίστας. Χρόνος που έκανα: 0:55.20. Ανοιχτή κάθε μέρα μετά τις 17:00 και ΣαββατοΚύριακο από νωρίς. Στίγμα / συντεταγμένες: 40.9680117,24.3149281 για Kart Δάτο. Πλοήγηση με: Google Maps Apple Maps Here Maps OSMand maps.net Open Street Map.

Ασπροβάλτα 3/5

Είχα τρέξει ένα καλοκαίρι του 2011-12 (;) Συμπαθητική πίστα. Μικρούλικη αλλά με κόσμο επειδή ήταν καλοκαίρι και κοντά στην Ασπροβάλτα. Πρέπει να την είχε Βούλγαρος. Δυστυχώς έκλεισε κάπου στο 2013-14.Στίγμα / συντεταγμένες: 40.7010853,23.6902715 για Kart Ασπροβάλτα (δεν υπάρχει). Πλοήγηση με: Google Maps Apple Maps Here Maps OSMand maps.net Open Street Map.

Κουφάλια.

Δεν έτρεξα ποτέ. Την ανακάλυψα τυχαία το 2015, αλλά ήταν ήδη εγκαταλελειμμένη. Στίγμα / συντεταγμένες: 40.7780111,22.603959 για Kart Κουφάλια (Δεν λειτουργεί). Πλοήγηση με: Google Maps Apple Maps Here Maps OSMand maps.net Open Street Map.

Μύθριο (κοντά στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου - Θεσσαλονίκη)

Η παρθενική μου πίστα. Δεν θυμάμαι όνομα. Είχα τρέξει πρώτη φορά το 1993-94 και είχα μαγευτεί (5/5). Είχε δύο τρεις στροφές που σε τρόμαζαν. Μετά όμως είχε αλλάξει σε τετράχρονα (από δίχρονα) και δεν μου άρεσε (2/5). Δεν κατάλαβα πότε έκλεισε. Στίγμα / συντεταγμένες: 40.6709997,22.9657565 για Kart (έχει καταστραφεί). Πλοήγηση με: Google Maps Apple Maps Here Maps OSMand maps.net Open Street Map.

Δεύτερη γνώμη

Ακόμη μία γνώμη από το kartnews.gr, χωρίς να διευκρινίζει αν οι ψηφοφόροι διάλεξαν με αγωνιστικά ή νοικιάρικα κριτήρια.

Ιστορικό Αλλαγών

Ιούνιος 2015: Σέρρες.
Οκτώβριος 2015: Ιστοσελίδα Κολχικό (kart Λαγκαδά) + Κάρτ Δάτο Καβάλας.
Νοέμβριος 2015: Έκλεισε η πίστα στο Δάτο! :-( + προσθήκη Kart Club Drama.
Αύγουστος 2016: Σταυρός, οι καλύτεροι χρόνοι στο DrivePark.
Απρίλιος 2017: Ανανεωμένη η πίστα στο cosmos.
Μάιος 2017: Διπλό στο gokartcenter + μονό (23 Μαΐου)
Απρίλιος 2018: racefacer.com στο gokartcenter
Ιούλιος 2019: 1.08.4
Απρίλιος 2022: Πίστα Καρτ Volan στον Λαγκαδά προς Κολχικό. Άλλαξε ιδιοκτησία πριν 4 χρόνια. Ορθογραφικά και πλοήγηση σε τρεις χάρτες για όλες τις τοποθεσίες. Extreme Karts Λάρισα.
Ιούλιος 2022: Μου φαίνεται και στην Λάρισα καλή πίστα.

Τυχαία εικόνα

cosmic_beat_cube.png

You are here with: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
Your IP: 35.175.107.142

Made in Linux :)

Hits: 11022
Hello robot CCBot!

Φόρτος CPU: 0.09 | 0.12 | 0.09