«Χάλια το δημόσιο»

Ο κάδος του πλυντηρίου κουνιούταν υπερβολικά. Ήρθε τεχνικός και έκανε διάγνωση με 10€ (φθηνός) και χωρίς απόδειξη. Χάλασε η ανάρτηση, 60€ μας είπε η αντικατάσταση της ανάρτησης.

Επειδή δεν έχω εμπιστοσύνη στις απομιμήσεις τηλεφώνησα τον τεχνικό να ρωτήσω αν η τιμή αφορούσε γνήσια ανταλλακτικά και μου απάντησε: «Τί εννοείτε; Μόνο γνήσια δουλεύουμε».

Καλοπροαίρετα θα μπορούσε να πει κάποιος πως ο τεχνικός ήταν τόσο αφελής και δεν γνώριζε για τις απομιμήσεις. Τόσο αφελής και αθώος που δεν κόβει και απόδειξη. #not. Από το (επιθετικό) ύφος του κατάλαβα πως θα έβαζε απομίμηση και ήθελε να μου το πουλήσει ως γνήσιο.

Επειδή με τα ανταλλακτικά απομιμήσεις / Κινέζικα / φθηνά* δεν είχα ποτέ καλή εμπειρία (στο αυτοκίνητο, σε υπολογιστές, ακόμη και σε λάμπες) είχα ήδη ρωτήσει στην εταιρία και μου είπαν πως κοστίζουν 75€ τα ανταλλακτικά. Άρα ο τεχνικός μου έκανε 15€ έκπτωση (?) ή θα μου έβαζε απομιμήσεις.

Το να βρω τα γνήσια ανταλλακτικά ήταν ακόμη ένας γολγοθάς. Έκανα το μη-γραφειοκρατικό, αφού η εταιρία είναι Γερμανική και οι Γερμανοί είναι (μηχαν)οργανωμένοι άνθρωποι και όχι ανοργάνωτοι σαν τους Έλληνες, σωστά; Οπότε μπήκα στην ιστοσελίδα τους > υποστήριξη > έκανα λογαριασμό και καταχώρησα όλα τα στοιχεία μου αλλά και της συσκευής. Σειριακό, μοντέλο, ημερομηνία κατασκευής, ημερομηνία αγοράς (!) στην ιστοσελίδα τους. Είπαμε: Γερμανοί και παγκοσμιοποιημένη εταιρία, (μηχαν)οργανωμένα πράγματα. Πάω να κάνω την παραγγελία ανταλλακτικών και τσουπ μύνημα: «Το e-shop μας αναστέλλει την λειτουργία του».

Και τί με αφήνεις ρε άνθρωπα να μπαίνω στην διαδικασία καταχώρησης;

Βαρουφάκης, plan B (λάθος X). Ψάχνω τηλέφωνο για Θεσσαλονίκη, στην σελίδα τους δεν το βρήκα, αλλά το βρήκα σε τρίτη πηγή με λάθος στίγμα!

Στο τηλέφωνο Θεσσαλονίκης δεν απαντούσαν, υπέθεσα πως είναι παρωχημένες οι πληροφορίες στο διαδίκτυο (είχα λανθασμένη εντύπωση πως η εταιρία έκλεισε το παράρτημα στην Θεσσαλονίκη - μάλλον για αντίποινα στους Έλληνες πολιτικούς που προσπάθησαν - προσοχή στο προσπάθησαν - να ψάξουν την διαπλοκή) και τηλεφώνησα Αθήνα. Εκεί μου έδωσαν το τηλέφωνο στην Θεσσαλονίκη. Ένας βαριεστημένος τύπος μου απάντησε στην Αθήνα. Νόμιζα σε νεκρό μιλούσα. Ίσως του έδιναν 300€ και δεν χαιρόταν την δουλειά του. Φανταστείτε να είστε Αθήνα και ο άλλος απο Θεσσαλονίκη να σε ρωτάει το τηλέφωνο Θεσσαλονίκης. Το 2017. Και εγώ πηγμένος θα ήμουν. Ξέφυγα, επανέρχομαι. Το τηλέφωνο ήταν διαφορετικό, αλλά αφορούσε την αντιπροσωπεία που νόμιζα πως ήταν παρωχημένη. Τηλεφώνησα και τώρα μίλησα με μία ευγενέστατη κοπέλα. Αφού έδωσα πάλι σειριακό αριθμό, μοντέλο, ημερομηνία κατασκευής («Τα καταχώρησα στην σελίδα σας», «δεν έχω πρόσβαση» μου είπε) με ενημέρωσαν για το κόστος.
- Να το στείλουμε Θεσσαλονίκη;
- Μα, Θεσσαλονίκη δεν κάλεσα;
- Επειδή είναι φορτωμένες οι γραμμές μιλάτε με Αθήνα.
- (!). Πόσο κοστίζει η αποστολή;
- 6€
Καλή τιμή σκέφτηκα, αλλά ήθελα να πληρώσω με κάρτα και θα ήθελα να πάω ο ίδιος να ξέρω μελλοντικά που είναι η αντιπροσωπεία.
- Όχι, θα ήθελα να το στείλετε στην αντιπροσωπεία στην Θεσσαλονίκη.
- Θα σας πάρουν τηλέφωνο από εκεί τότε.
Περίμενα αρκετές ώρες, ώσπου αποφάσισα να ρισκάρω και να ψάξω την αντιπροσωπεία, μπορούσα να το συνδυάσω και με άλλη δουλειά που είχα να κάνω. Η ευγενική κοπέλα μου εξήγησε σε ποιά (περίπου) περιοχή βρίσκεται. Δυσκολεύτηκα να το βρω αφού δεν μπόρεσα να βρω στην επίσημη ιστοσελίδα τους χάρτη. 2017 έχουμε, πόσο δύσκολο είναι να δώσεις συντεταγμένες ή να βάλεις στο google maps το στίγμα σου;

Ευτυχώς τους βρήκα με βοήθεια αγνώστου (αν και ταλαιπωρήθηκα) και συνάντησα ευγενικό προσωπικό. Η απόδειξη που μου έδωσαν με σόκαρε. Ένα Super Market γράφει αναλυτικά τί πήρες και πόσο κοστίζει. Εδώ η απόδειξη στην απόλυτη ανοργανωσιά.

Και με την βλάβη τί έγινε;

Επειδή το ύφος του τεχνικού δεν μου άρεσε, δοκίμασα να περάσω μόνος την ανάρτηση αφού είδα δύο σχετικά video στο youtube (φοβερό το 2017). Παιδεύτηκα τρεις ώρες, αλλά τα κατάφερα. Σαν καινούργιο το πλυντήριο.

Συμπέρασμα

Χάλια το δημόσιο. Που κολλάει αυτό; Η παρούσα σελίδα είναι μία αφιέρωση σε αυτή την σελίδα που αναφέρει το αυτονόητο και την έχω παρατήσει. Δεν φταίει ούτε το Δημόσιο ούτε ο Ιδιωτικός τομέας για τα χάλια μας. Φταίν(μ)ε αμφότεροι και πρώτα οι πολιτικοί.

Υποσημειώσεις

* Αγόρασα Βουλγάρικη λάμπα ψυγείου (δεν είχαν άλλη) με μισό ευρώ και κάηκε σε λιγότερο από δύο μήνες! Η φθήνια τρώει τον παρά.

Δημοσίευση: Απρίλιος 2017.

Τυχαία εικόνα

Man_garbage_sea.jpg

You are here with: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
Your IP: 35.175.107.142

Made in Linux :)

Hits: 2700
Hello robot CCBot!

Φόρτος CPU: 0.1 | 0.12 | 0.04