Τηλεόραση και ποιότητα

Σπάνια βλέπω τηλεόραση. Ούτε καν την καθιερωμένη "Κυριακάτικη" ταινία που έβλεπα μικρός μπορώ να δω. Βαρέθηκα τις Αμερικάνικες ταινίες που είναι όλες ίδιες αλλά με διαφορετικούς ηθοποιούς. Τον κινηματογράφο τον έκοψα για τον ίδιο λόγο. Το "κενό" κάλυψε άξια το φεστιβάλ documentaire Θεσσαλονίκης. Μόνο που γίνεται μία φορά τον χρόνο. Δυστυχώς αν και σε πολλούς θα άρεσε μάλλον οι περισσότεροι τρομάζουν από την λέξη documentaire και νομίζουν θα βαρεθούν. Εκεί λοιπόν είδα πράγματα που δεν θα ξεχάσω ποτέ όπως τα "We Feed the World", "Jesus Camp", "Ένα τραγούδι για τον Αργύρη", "The Corporation" και αρκετά ακόμη χαραγμένα στην μνήμη μου. Όταν ανοίγω τηλεόραση πατάω 4 κουμπάκια συνήθως. 1, 2, 3, off. Φαντάζομαι πως και εσείς έχετε τα κρατικά εκεί πέρα. Είναι τα μόνα κανάλια που βάζουν documentaire ή εκπομπές όπως το "Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα" και την "Θεματική βραδιά" του Κούλογλου. Η μεγάλη μου έκπληξη ήταν η ποιότητα στην επιλογή documentaire από τον Στέλιο Κούλογλου. Όλα όσα προανέφερα τα έχει συμπεριλάβει στην θεματική βραδιά.

Όχι ποιά. Η εκπομπή σταμάτησε επειδή δεν τους άρεσε (!;) το θέμα που ετοιμαζόταν για την Κίνα. Η Κίνα είναι ανερχόμενη δύναμη και θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς αγώνες. Ίσως σχετίζονται τα γεγονότα. Αυτό που είναι σίγουρο, είναι πως αμφιβάλλω αν έχει κάποια άλλη δημοφιλής και ΣΟΒΑΡΗ εκπομπή η κρατική τηλεόραση με τις ακροαματικότητες του "Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα" και "Θεματική Βραδυά".

Παράξενη φύση η αντιπροσωπευόμενη δημοκρατία. Έχω την εντύπωση πως αν ψηφίζαμε για να παραμείνει η εκπομπή, θα είχε ριζώσει στα σπίτια που βαρέθηκαν τις Αμερικάνικες "οικογενειακές" ταινίες.

Προς αναζήτηση σοβαρών documentaire

Τώρα η υποκουλτούρα των Antenna, Mega και λοιπών θα συνεχίζεται και τα κρατικά κανάλια έχασαν ένα δυνατό πλεονέκτημα που μου προσέφεραν, εκτός και αν σας καλύπτουν το πολιτισμικό κενό τα "Φιλαράκια", ο "Monk" και ο επικός πολυπολιτισμός συνεχίζεται με "Prison Break" και "Lost". Κάμερες μόνο οι Αμερικανοί έχουν και οι Άγγλοι στους δρόμους; Εύχομαι να βρει στέγη ο Κούλογλου σε άλλο κανάλι (ιδιωτικό όπως το βλέπω). Έως τότε: 1-2-3-off.

Τυχαία εικόνα

1938_Appartion of Face and Fruit Dish on a Beach.jpg

You are here with: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
Your IP: 35.175.107.142

Made in Linux :)

Hits: 3983
Hello robot CCBot!

Φόρτος CPU: 0.04 | 0.08 | 0.08