Δεν χρειάζεστε την παρούσα σελίδα

Αυτή η σελίδα δημιουργήθηκε για την «μαύρη» περίοδο της ΕΡΤ, τώρα ευτυχώς επανήθλε με τα ραδιόφωνά της και τις εκπομπές της. Βλέπω συχνά ΕΡΤ2 live από εδώ και τρίτο πρόγραμμα από εδώ με την αγαπημένη μου εντολή: mplayer http://webradio.ert.gr/trito/

Εδώ είναι οι νέες ιστοσελίδα της ΕΡΤ για τηλεόραση και ραδιόφωνο. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείται flash στον υπολογιστή, τα ραδιοφωνικά streams ανοίγουν στο Linux χωρίς flash με xmms / ή με mplayer (μάλλον και με άλλο προγράμματα) και με qmplay μπορείτε να ανοίγετε τα stream από youtube.

2013: Ακούστε και δείτε ΕΡΤ χωρίς flash

Η EBU σταμάτησε την αναμετάδοση, αλλά άρχισε η μετάδοση από το ertopen.com. Μάλιστα ξεκίνησε εκπομπές και το τρίτο πρόγραμμα.

Το stream (icecast) του τρίτου προγράμματος είναι αυτό (ΕΡΑ Αθήνας - ΕΡΑ Θεσσαλονίκης). Το stream της ΝΕΤ, το stream της ΕΤ3. Ανοίγουν με τον mplayer σε Linux, χωρίς flash, και σε mobileOS, όπως android (mxplayer, vlc) και iOS (iPhone, iPad, iPod). Αν θέλετε να γράψετε το video stream υπάρχει το πρόγραμμα rtmpdump. rtmpdump -r rtmp://live.ertopen.com/live/ert -o net-stream.mp4.

(Παλιά links που δεν ισχύουν τώρα)

Η κυβέρνηση ως ένδειξη ανικανότητας για σοβαρές μεταρρυθμίσεις έκλεισε την ΕΡΤ αντί να την εξορθολογίσει. Όποιος δεν θέλει να βλέπει τούρκικα και Αννίτα Πάνια μπορεί να χρησιμοποιήσει τα παρακάτω stream. Η κυβέρνηση απειλεί σταθμούς που αναμεταδίδουν το πρόγραμμα της ΕΡΤ, έτσι παραθάτω links από την EBU.

Ραδιόφωνο (ΕΡΑ 2) ακούτε από εδώ: http://193.43.93.230:8000/era.mp3.

ΝΕΤ βλέπετε από εδώ: http://ebu_ios-i.akamaihd.net/hls/live/214400/ert/master.m3u8.

Τα παραπάνω προσβάσιμα από όλες τις σύγχρονες συσκευές smartphones / tablets.

ΕΤ3 βλέπετε από εδώ: (νομίζω απαιτεί υπολογιστή)

Αναμετάδοση από το ThePressProject.gr. Κάποιες φορές προτιμώ το thepressproject.gr επειδή το ebu δεν έχει σήμα. Το PressProject ζητά δωρεά, είναι καλό να δώσετε κάποιο ποσό αν βλέπετε. Λίγα πράγματα είναι δωρεάν σ' αυτή την ζωή :)

Πειρατικά δημόσια κανάλια, μία ακόμη πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία για την Ελλάδα.

Μερικά λόγια για την ΕΡΤ

Γενικά δεν βλέπω τηλεόραση, σπάνια βάζουν κάτι ενδιαφέρον. Φέτος όμως (2012-13) η κρατική τηλεόραση ήταν καταπληκτική. Μπόρεσα να δω μερικά επεισόδια από μερικές σειρές και κάποιες εκπομπές λόγου και τέχνης. Φυσικά - όπως πάντα - είχαν και ενδιαφέροντα ντοκιματέρ, όχι τα χαζοαμερικάνικα (και «ακίνδυνα») που συνηθίζει να βάζει ο ΣΚΑΪ. Τούρκικα οι άλλοι; Η ΕΡΤ έβαλε τις καλύτερες ευρωπαϊκές σειρές. Borgen, Ο Πύργος του Downton (Downton Abbey), Το τέλος της παρέλασης, Call the Midwife (Καλέστε την μαμή), upstairs downstairs.

Βαριέσαι τις Ευρωπαϊκές σειρές; Πρώτη φορά είδαμε HD Formula 1. Το HD που ο Αλαφούζος από το ΣΚΑΙ ούρλιαζε να κλείσει επειδή - λέει - υπήρχε αθέμιτος ανταγωνισμός! Η ΕΡΤ είχε πληρώσει και πολλά ποσά για άλλα αθλητικά γεγονότα.

Και ο Σαμαράς την έκλεισε; Ο λόγος; Μας είπε μέσω του Κεδίκογλου πως οι εργαζόμενοι ήταν λαμόγια (άσχετο που διόριζαν διοικητές και διευθυντές που ήταν δικά τους παιδιά με δικό τους προσωπικό). Η πραγματικότητα είναι πως σαν μία ακόμη αθίγγανη κυβέρνηση, μάλλον θέλησε να κοροϊδέψει τους «κουτόφραγκους» (την τρόικα) ώστε να δείξει πως απέλυσε 2.600 άτομα. Η Τρόικα απαιτούσε να απολύσει 2.000 (από οπουδήποτε) αλλά ο Σαμαράς θα ξαναπροσλάβει (λέει) τους 2.000. Άρα όλη η ιστορία είναι να απολυθούν 600 άτομα. Γιατί δεν ξεκίνησαν με τον Λιάτσο, τους 3 γραμματείς και τον υπόλοιπο λαό που οι ίδιοι διόρισαν;. Χρήματα που έδωσε η ΕΡΤ πετάχτηκαν ή δωρίστηκαν στα χρεωκοπημένα ιδιωτικά κανάλια.

Οικονομικό θέμα δεν υπήρχε με την ΕΡΤ αφού ήταν πλεονασματική και πλήρωνε τους φόρους σε αντίθεση με τα ιδιωτικά κανάλια που είναι χρεωκοπημένα και δεν έχουν αξιόλογο πρόγραμμα (οι περισσότεροι όμως βλέπουν τις ειδήσεις τους).

Υπάρχει ο μύθος πως η ΕΡΤ είναι ακριβή. Δοκίμασα να δω Formula 1 μέσω διαδικτύου και το eurosportlive χρεώνει 6€ τον μήνα. Έχει και άλλους αγώνες, αλλά δεν έχει formula 1 αλλά GP2. Αν βάλουμε πως θέλω να δω και εκπομπές λόγου, τέχνης, ντοκιματέρ τότε ο λογαριασμός ανεβαίνει. Η ΕΡΤ μας έβγαινε φθηνότερη. Θα μπορούσε να είναι ακόμη πιό αξιόλογη, αυτό δεν σημαίνει πως κλείνεις έναν οργανισμό, όπως δεν κλείνεις Σχολεία, Νοσοκομεία, Αστυνομία αν είναι διαφθαρμένες υπηρεσίες.

Εγγραφή stream

Για Linux έγραψα ένα script που γράφει και ταυτόχρονα παίζει οποιοδήποτε ελεύθερο video stream από το διαδίκτυο. Έχει ως απαιτήσεις τον mplayer και το curl. Όλες οι διανομές έχουν και τα δύο προγράματα. Το κατεβάζετε από εδώ.

29 Ιουν 2013
2 Οκτωβρίου 2013, νέα streams, η EBU σταμάτησε την αναμετάδοση.
22 Οκτωβρίου 2013, rtmpdump
15 Δεκεμβρίου 2017, επιτέλους η ΕΡΤ επανήλθε και μάλιστα με Hybrid TV + stream στο youtube!

Τυχαία εικόνα

cinema_paradiso.jpg

You are here with: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
Your IP: 35.175.107.142

Made in Linux :)

Hits: 5484
Hello robot CCBot!

Φόρτος CPU: 0.12 | 0.07 | 0.02