Ελπίζω, μία αντικειμενική προσέγγιση των εκλογών

Έχοντας υπ' όψην τα εξής:

  1. ΠαΣοΚ ΚΑΙ ΝΔ δεν είχαν ΚΑΜΜΙΑ πρόνοια για τα δάση. (η μόνη πρόνοια είναι οι αντιπυρικές ζώνες, οι οποίες είναι σχεδόν ανύπαρκτες σε όλη την Ελλάδα.)
  2. Μετά από 20 χρόνια ΠαΣοΚ και 3,5 χρόνια ΝΔ συνεχίζεις να δουλεύεις χωρίς ένσημα, είτε σε ημιαπασχόληση, είτε για 600 ευρώ.
  3. Ομοίως η παιδεία παραμένει σε πολύ χαμηλό επίπεδο
  4. Τα δημόσια έργα προχωρούν αργά και όταν παραδοθούν είναι ΚΑΚΗΣ ποιότητας
  5. Έχουμε αντιδημοκρατικό εκλογικό νόμο όπου το 1ο κόμμα - αν έχει διαφορά μεγαλύτερη από 2.5% - παίρνει 40 έδρες δώρο!
  6. Βάση του εκλογικού νόμου οι ψήφοι από κόμματα < 3% ΚΑΙ από τα άκυρα και φυσικά από τα λευκά μεταφέρονται ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ στα υπόλοιπα κόμματα, σημαίνει ότι ενισχύεις τον δι-κομματισμό, αν η ψήφος πάει σε κόμμα που δεν πιάσει το 3%.
  7. Υπάρχει το ποταπό ζήτημα της "ακυβερνησίας", το οποίο είναι ένας στυγνός εκβιασμός διότι σε πολλές χώρες κυβερνούν 2 κόμματα. Είναι ευκαιρία να σπάσει ο δικομματισμός, διότι τα καμμένα δάση καταδυκνείουν ότι οι ευθύνες βαρύνουν τα δύο "μεγάλα" κόμματα.

Προτείνω

Να ψηφίσετε ένα μικρό κόμμα, από τέρμα Δεξιά έως τέρμα αριστερά. Ο λόγος είναι ότι μόνο έτσι φαίνεται πως θα 'φοβηθούν' τα μεγάλα κόμματα και θα πάρουν σοβαρά την αρνητική στάση του κόσμου. Ατυχία θα είναι να ψηφίσετε κόμμα που ΔΕΝ θα πιάσει το 3% διότι το ποσοστό του θα διανεμηθεί αναλογικά στα κόμματα. (δηλαδή το πρώτο κόμμα θα επωφεληθεί περισσότερο των υπολοίπων και φυσικά μεγαλώνει η ψαλίδα από τα μεγάλα με τα μικρά κόμματα. Είναι λάθος να ψηφίσεις λευκό ή άκυρο για τους λόγους που προανέφερα (ενισχύεις τις διαφορές των "μεγάλων" με τους "μικρούς").

Αναλυτικά τα "μικρά" κόμματα που προτείνω και ελπίζω να πιάσουν το 3%.

  1. Συνασπισμός (Σύριζα). Κάτι σαν το ΠαΣοΚ, αλλά ποιό αριστερά. (στην θεωρία το ΠαΣοΚ είναι κεντρώο)
  2. ΛαΟΣ. Ακροδεξιός αλλά όχι με την έννοια του φιλελευθερισμού όπως η Φιλελεύθερη συμμαχία. Στηρίζεται στο Πατρις-Θρησκεία-Οικογένεια.Αλλάζει συχνά γνώμη όταν βλέπει πως θεωρείται ρατσιστής ή εθνικιστής, φιλοβασιλικός ή οτιδήποτε άλλο. Τελευταίο παράδειγμα που θυμάμαι: Στο πρόγραμμά του (που το αφαίρεσε ολόκληρο) προτείνει ΟΛΑ τα δάση να δωθούν σε ιδιώτες πλην των εθνικών δρυμών (το 1% της δασικής έκτασης).
  3. Για το KKE δεν χρειάζονται συστάσεις :)

Θα πρότεινα και την Φιλελεύθερη Συμμαχία, αλλά δυστυχώς δεν ξέρω αν θα πιάσει το 3%. Οπότε προτείνω να ψηφίσετε είτε ΛαΟΣ, ΣυΡιζΑ, ΚΚΕ. Προσωπικά δεν μ' εκφράζει κανένα κόμμα (απόλυτα) και γι' αυτό και η ψήφος μου είναι "αρνητική" αντί θετική. Απ' όσο καταλαβαίνω όμως, υπάρχουν πολλοί που δεν εκφράζονται από κάποιο κόμμα. Γι' αυτό άλλωστε και στην Αρχαία Αθήνα δεν έκλεγαν ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ αλλά ψήφιζαν για ΝΟΜΟΥΣ. Εκείνη ήταν η Δημοκρατία και όχι η διασκευή της που είναι η "Αντιπροσωπευτική [βαμμένη με κομματόσκυλα] Δημοκρατία".

Καλό βόλι!

Τυχαία εικόνα

sea_like_piscine.jpg

You are here with: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
Your IP: 35.175.107.142

Made in Linux :)

Hits: 3688
Hello robot CCBot!

Φόρτος CPU: 0.03 | 0.05 | 0.01