Εγκατάσταση driver Nvidia Ti200 σε kernel-2.6.25.4

Μετά από τρία χρόνια ενασχόλησης με το Linux είπα να παίξω και ένα δωρεάν παιχνιδάκι. Ένα από τα καλύτερα διαδικτυακα fps (ανεξάρτητα τιμής) είναι το Enemy Territory που τυχαίνει να είναι και δωρεάν! Τρέχει native (χωρίς wine) και μου αρέσει ο server kernwaffe. Παίζει άνετα με την κάρτα γραφικών Nvidia Ti200. Στην ουσία μία κάρτα γραφικών GeForce 2. Τα γραφικά είναι αξιοπρεπέστατα (μηχανή Quake 3) και το gameplay επικίνδυνα εθιστικό.

Η εγκατάσταση της κάρτας γραφικών Nvidia Ti200 χρειάζεται κάποια πρόνοια:

 1. Η nvidia προσφέρει δύο drivers για την σειρά "legacy". Την σειρά 7x και 9x. Αν και ο driver για την Ti200 υπάρχει (;) στην σειρά 9x, δουλεύει σωστά μόνο ο driver από την σειρά 7x. Δεν είχα προβλήματα με τον driver NVIDIA-Linux-x86-71.86.06-pkg1.run + kernel-2.5.25.4 στο Zenwalk-5.2. Φαντάζομαι πως και σε άλλες διανομές δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Όλες τις σειρές driver για unix-like συστήματα θα τους βρείτε εδώ.
 2. Στο /etc/X11/xorg.conf η κάρτα λειτούργησε μόνο αφού έγραψα:
  Section "Device"
      Identifier "Videocardagp" <-- Γράφετε ότι θέλετε. Προσοχή χρειάζεται να το επαναλάβετε και σε άλλες ρυθμίσεις του xorg.conf
      VendorName "msi" <-- Γράφετε ότι θέλετε.
      BoardName  "ti 200" <-- Γράφετε ότι θέλετε.
      Driver   "nvidia" <--- Από εδώ και πέρα γράφετε ότι βλέπετε ;)
      Option "RenderAccel" "true"
      Option "NvAGP" "3"
      Option "AllowGLXWithComposite" "true"
  EndSection
  

TODO! Εγκατάσταση σε Ubuntu-10.04.1 TODO!

(δεν τα κατάφερα ακόμη, το δουλεύω ;) )
Υπάρχει πρόβλημα, πρέπει να μην φορτωθεί ο nouveau driver ειδάλλως ο installer της Nvidia δεν μπορεί να κάνει "probe" την κάρτα γραφικών και να φτιάξει τον driver. Το blacklist δυστυχώς δεν βοηθάει αφού φορτώνεται ο drm (kernel modesetting) από τον kernel στην εκκίνση από το initd, οπότε πρέπει να βρούμε άλλη λύση. Δυστυχώς και οι δύο λύσεις απαιτούν αρκετές γνώσεις για τον kernel.

Η δύσκολη λύση με το σφυρί

Η παρούσα λύση αφαιρεί από το initrd τον noveau driver αφού στο αρχείο modules γράφουμε μόνο τα απαραίτητα modules για την εκκίνηση του συστήματος.

 1. Στο αρχείο /etc/initramfs-tools/initramfs.conf/ γράφουμε MODULES=list
 2. Στο αρχείο /etc/initramfs-toos/modules γράφουμε τα modules που χρειαζόμαστε (π.χ. driver σκληρού δίσκου / filesystem κ.λ.π.)
 3. mkinitramfs -o /boot/nonouveau.img
 4. Ανανεώνουμε κατάλληλα τον grub με το νέο ramdisk το οποίο δεν έχει τον nouveau driver.
 5. Διαλέγουμε Recovery mode ή telinit 1 sh NVIDIA-driver-version -a

Απενεργοποίηση KMS με το γάντι (απαιτεί δεύτερο υπολογιστή

Μ' αυτές τις οδηγίες τα πράγματα είναι απλούστερα, αλλά κολλάει το τερματικό και χρειάστηκε να κάνω login από 2ο υπολογιστή με ssh για να συνεχίσω.

Τυχαία εικόνα

1982_31_Exploded_Head.jpg

You are here with: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
Your IP: 35.175.107.142

Made in Linux :)

Hits: 3631
Hello robot CCBot!

Φόρτος CPU: 0.04 | 0.02 | 0