Συμβουλή για μαζική αποστολή email.

Η διεύθυνση του email, είναι όπως ο αριθμός ενός τηλεφώνου. Τις περισσότερες φορές δεν θέλετε άγνωστοι, να ξέρουν το τηλέφωνό σας (ή το email σας) και μάλιστα μαζί με το ονοματεπώνυμό σας. Αν βάζετε τους παραλήπτες στα πεδία to: και cc: διευκολύνετε το spam, αλλά και δίνεται τροφή στους ιούς που ψαρεύουν ηλεκτρονικές διευθύνσεις. Μάλιστα το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό διότι υπάρχει η - λάθος - συνήθεια της τυφλής προώθησης του email που περιλαμβάνει και όλες τους προηγούμενους παραλήπτες. Για αυτό όταν στέλνετε email σε πολλά άτομα σας συμβουλεύω να μην γράφετε τους παραλήπτες στο πεδίο TO: (προς) ή cc: (κοινοποίηση). Αντίθετα να γράφετε όλους τους παραλήπτες στο πεδίο bcc: (κρυφή κοινοποίηση).

Κοιτάξτε την παρακάτω εικόνα:

Στο παραπάνω παράδειγμα η eirhnh θα δει πως το email πήγε στον paylos. Αντίστοιχα και ο paylos θα δει πως το ίδιο email παρέλαβε και η eirhnh. Κανένας από τους παραλήπτες eirhnh και paylos δεν θα δει ότι το μύνημα το παρέλαβε και η marina. Η marina θα δει πως το email το παρέλαβαν η eirhnh και o paylos. Αν στο πεδίο bcc υπήρχαν και άλλοι παραλήπτες, για παράδειγμα lakhs@poy8ena.com τότε η marina δεν θα μπορούσε να δει ότι το email το παρέλαβε και ο lakhs.

Ίσως συμπεράνατε πως το καλύτερο είναι όλοι οι παραλήπτες να μπαίνουν στο πεδίο bcc (κρυφή κοινοποίηση). Έτσι κανείς δεν θα μπορεί να δει διευθύνσεις αγνώστων.

Μερικά προγράμματα όπως το Outlook Express και το Yahoo mail (σίγουρα υπάρχουν και άλλα) δεν μας επιτρέπουν να συμπληρώσουμε τους παραλήπτες μόνο στο πεδίο bcc (κρυφή κοινοποίηση), απαιτούν το πεδίο TO: να είναι συμπληρωμένο. Υπάρχουν δύο λύσεις.

  1. Μην χρησιμοποιείτε Outlook Express αλλά Thunderbird (είναι και καλύτερος!)
  2. Μπορείτε να συμπληρώσετε στο πεδίο to: το δικό σας email, ή ένα ψεύτικο.

Να συμπληρώσω πως αν γράψετε έστω και έναν στο πεδίο bcc, όλοι οι παραλήπτες θα δουν πως το email πήγε και σε άλλους παραλήπτες, αλλά δεν ξέρουν σε πόσους και σε ποιούς. Αυτό που διαβάζουν είναι ¨undisclosed-recipients"
Στο gmail το πεδίο bcc είναι πάνω δεξιά.

Τυχαία εικόνα

Man_garbage_sea.jpg

You are here with: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
Your IP: 35.175.107.142

Made in Linux :)

Hits: 16896
Hello robot CCBot!

Φόρτος CPU: 0.02 | 0.01 | 0