Προγράμματα που αξίζουν για το android

English Version.

Επίτηδες δεν αναφέρω τα γνωστά όπως Foursquare (σχολιάζεις / διαβάζεις κριτικές για μαγαζιά), Skype, Facebook (βάλτε το Facebook lite αν το κινητό σας είναι παλιό ή παραφορτωμένο. Μόνο ελλάτωμα πως δεν βλέπετε video), soundhound (βρήσκει ποιό τραγούδι ακούς αυτή την στιγμή), shazam (το ίδιο με soundhound) κ.ο.κ.

Παιχνίδια αναφέρω στο τέλος της σελίδας.

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο

Αν (και μόνο αν) σας περισσεύει μνήμη (π.χ. έχετε 1G Ram) ίσως σας κάνει το TuneIn Radio. Διαφορετικά δοκιμάστε το MR recorder που αντιγράφει και το stream. Δυστυχώς νομίζω πως είναι προβληματικό και κάνει διακοπές κάποιες φορές.
Ακόμη ένα προβληματικό πρόγραμμα (πρέπει να μαντέψεις πως λειτουργεί το γραφικό περιβάλλον - καλή υπομονή) αλλά που είναι άριστο για εγγραφές (τις ονοματίζει αυτόματα) είναι το StreamGetter.

Ιδιαίτερη (καλή) περίπτωση είναι το spotify, όπου ακούς μουσική από έτοιμες λίστες, δημιουργείς δικές σου και ακούς μουσική προ-αποθηκευμένη στο διαδίκτυο. Καλύτερη εμπειρία σε tablet γιατί σε κινητά η αναπαραγωγή γίνεται τυχαία.

Ακρόαση μουσικής

Αν τακτοποιείτε την μουσική σας σε φακέλους το EZ folder Player την αναγνωρίζει και την παίζει. Για προχωρημένους χρήστες που θέλουν DLNA μου άρεσε το BubbleUPNP.

Κατεβαστήρια

Στην πραγματικότητα δεν βρήκα κάποιο που να μου αρέσει. Δοκιμάστε το Android Download Manager

Παραγωγικότητα

Color Notes. Άριστο σημειωματάριο. Περιστασιακά κρατάς backup, κλειδώνεις σημειώσεις με κωδικό.

Google Keep, για σημειώσεις στο cloud της Google. Υπάρχει πρόσβαση και μέσω του υπολογιστή στο διαδίκτυο.

QuickOffice. Ακόμη ένα καλό πρόγραμμα από την Google για έγγραφα office. Το απέσυρε η Google. Ίσως σας είναι χρήσιμα τα online docs / sheet, όπου θα έχετε μέσω διαδικτύου πρόσβαση από υπολογιστή / tablet / κ.ο.κ. Τα υπόλοιπα για δουλειές γραφείου τα βρήκα απαράδεκτα. Πολύ χρήσιμο και το Google Drive για διαδυκτιακά αρχεία σαν το dropbox.

Επεξεργασία Εικόνας

Photo Editor, αν και είναι καλό έχει ελλείψεις και το συνοδεύω με το Aviary.

Browser (πλοηγός) για εξοικονόμηση mobile data

Αν σερφάρετε στο διαδίκτυο με την κινητή τηλεφωνία αντί με wifi και θέλετε να εξοικονομήσετε πολλά Mbytes δοκιμάστε την opera.

Διαχειριστές αρχείων

Open Intents file manager. Zarchiver, συμπιεστής αρχείων.

VoIP

CSipSimple. Επιτρέπει εγγραφή κλήσης και έχει καλό integration με το λειτουργικό.

Video

Το μόνο πρόγραμμα που βρήκα να παίζει .sub/.idx υπότιτλους: VLC. Αν έχετε τηλεόραση ή PS3 που υποστηρίζει το YouTube Remote θα το απολαύσετε.

Χρονομέτρηση

Ερωτεύτηκα αυτό το πρόγραμμα, εκτός του ότι κάνει καταπληκτική δουλειά για αγώνες πίστας, είναι και καταπληκτικός logger. RaceChrono.

Πολλά χρονόμετρα.

Πλοήγηση

Τεχνοκρατικό με αρκετές δυσκολίες και παραξενιές, αλλά βοηθάει. Είναι το φοβερό osmand (περισσότερες λεπτομέρειες εδώ). Επειδή είναι δύχρηστο (τεχνοκρατικό για την ακρίβεια), πολύ καλά είναι και το Navmii, δοκιμάστε και του skobbler (απαιτεί διαδίκτυο ή 1€) και το MapFactor. Σε όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει να κατεβάσετε χάρτες και άλλα δεδομένα όπως ομιλία. Και όχι δεν προτείνω το Here maps και το google maps, αλλά τα παραπάνω επειδή χρησιμοπούν το openstreetmap. Έναν χάρτη κοινοκτημοσύνης (open data) και όχι κλειστά data της Google ή της Nokia.

Bluetooth GPS (αν έχετε εξωτερικό δέκτη bluetooth GPS).

geotagging

Geotagging ή tracking κάνουμε όταν θέλουμε να αποθηκεύσουμε την διαδρομή μας. Το tracks της Google είναι πολύ καλό. Ειδικά σε συνδυασμό με το Google Earth, είναι ενδιαφέρον το play button. Για raw data υπάρχει και το nmea recorder. Θα πρέπει να μετατρέψετε τα nmea δεδομένα σε gpx. Σε linux χρησιμοποιώ το gpsbabel.

Προστασία

Android Lost. Σου έκλεψαν το κινητό; Βρες το! (στην πραγματικότητα σταμάτησε να δουλεύει σε εμένα, δοκιμάστε κάποια άλλη - ενεργοποιήστε το device manager απότις ρυθμίσεις > Ασφάλεια > device administrators (διαχειρηστές συστήματος))

Σύστημα

BKTaskManager. Αν και είναι δημοφιλές το Clean Master, προτιμώ τα BKTaskManager (σε Android 6 δεν δούλεψε, ήθελε ειδικές άδειες, βαρέθηκα να το ψάξω), διότι το Clean Master έχει φρικαλέες απαιτήσεις (διαβάζει επαφές, sms κ.ο.κ.)

Δεν μου αρέσει να κλειδώνει αυτόματα το κινητό, έτσι έβαλα το Screen Lock Widget για να το κλειδώνω χειροκίνητα.

Εργαλεία

Φακός Led. Απαιτεί ανοιχτή οθόνη. Λόγω του λειτουργικού σβήνει (κολλάει) όταν κλείνει η οθόνη. Με cyanogenmod και το ενσωματομένο torch, λύνεται το πρόβλημα - όπως και πολλά άλλα.

Alarm, monitor

Είστε μακρυά από το μωρό και θέλετε να σας καλέσει το κινητό αν ξυπνήσει; Δοκιμάστε BabyMonitor και Free Baby Monitor.

Hacker Stuff

FTP / SFTP client. View Web Source, ssh client, VPN, δύσχρηστο αλλά κάνει την δουλειά: rsync.

Πληκτρολόγιο

Αν δεν έχετε ορθογραφικό έλεγχο μπορείτε να βάλετε το hacker's keyboard μαζί με το ελληνικό λεξικό.

Παιχνίδια

Ιδιαίτερο παιχνίδι με καταπληκτική μουσική είναι το Osmos αν σας αρέσει το αγοράζετε.

Με αυτό το παιχνίδι έφαγα το κόλλημα της ζωής μου. Το είχα παίξει σε υπολογιστή, δεν ξέρω αν βολεύει με αφή σε κινητό. Λογικά θα είναι τέλειο σε tablet. World of Goo, (αγορά).

Δεν ασχολήθηκα όσο ήθελα αλλά φαίνεται καλό. Pocket Rally lite. Πολλοί γράφουν παράπονα για τον χειρισμό. Είναι επειδή έχουν συσκευή που δεν έχει γυροσκοπικό αισθητήρα με ακρίβεια. Το αγοράζετε εδώ.

Αυτό το παιχνίδι το αγόρασα και μου άρεσε αν και λίγο δύσκολο. Μπορείτε να το δοκιμάσετε δωρέαν: Sky Gamblers: Rise of Glory. Πολύ καλό στο multiplayer (παίζετε με άλλους στο διαδίκτυο. Στην αρχή θα χάνετε, πρέπει να το αγοράσετε ώστε να αποκτήσετε καλό αεροπλάνο). Αν θέλετε κάτι σύγχρονο (δεν το δοκίμασα) δοκιμάστε το Sky Gamblers: Air Supremacy.

Το έχω παίξει σε iOS, αλλά λογικά και σε android θα είναι εξαιρετικό: Real Racing 3.

Θυμάμαι είχα παίξει demo και μου άρεσε. Total War Battles. (στρατηγικής)

13 Απρ 2014: προσθήκη για παιχνίδια και διόρθωση μερικών ορθογραφικών.
17 Ιου 2014: Opera, skobbler, mapfactor.
10 Αυγ 2014: Κατάργηση Quickoffice.
14 Αυγ 2014: Babymonitor + ορθογραφικά
28 Σεπ 2014: Χμμ... δεν καταργήθηκε το QuickOffice; Το βλέπω ακόμη στο play store (ευτυχώς)
24 Απρ 2017: Κατάργηση QuickOffice, BKTaskManager special ops.

Τυχαία εικόνα

Boat_flowers_to_right.jpg

You are here with: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
Your IP: 35.175.107.142

Made in Linux :)

Hits: 13545
Hello robot CCBot!

Φόρτος CPU: 0 | 0.03 | 0